Lag dine egne minikranser til bordpynteri

Lag dine egne minikranser til bordpynteri

Lag små kranser til borddekorasjon – en kjempefin måte å lage bordkort på ved hjelp av planter. Perfekt som det lille ekstra til juleselskapet, nyttårsfesten eller andre festanledninger.

Med fine minikranser lager du nydelige bordkort som garantert bidrar med det lille ekstra til borddekkingen! De er fine både på julebordet, til en hyggelig middag eller til fest.

Vet du at kransen er et symbol for evighet? Perfekt symbolikk til bryllupet!

For å lage minikranser trenger du:

  • Kvister/greiner, gjerne av planter som tørker fint. Her har vi brukt thuja
  • Ståltråd, gjerne en litt tykk variant som holder den runde formen
  • Blomstertråd
  • Tang
  • Saks
  • Papir og penn
  • Lim, f.eks. limstift eller dobbeltsidig teip til å feste navnelappen med

1. Begynn med å måle hvor store du vil ha minikransene og form stammer av ståltråd. Det kan være lurt å teste ut størrelsen på stammen på en tallerken så du ser hvor store du vil ha dem. Det er også fint å ha i bakhodet at kransene blir større når de er kledd med planter. Lag alle stammene du trenger samtidig, så er det lettere å få dem i samme størrelse.

TIPS! Hvis du vil lage kranser til gangen eller som veggdekorasjon kan du bruke samme prinsipp, det er bare å lage stammen større. Sørg da for å ha en ståltråd som er tykk og stabil nok til at den holder formen når du har pyntet den med planter.

2. Fest blomstertråden i stammen ved å surre den fast rundt ståltrådringen

3. Fest den første kvisten. Et godt tips er å ha en del kvister ferdigklipt så du ikke trenger å slippe taket i kransen og klippe til flere midt i bindingen. Vi har gått for å ha litt lengre kvister fordi det blir lettere å tynne dem ned og det går raskere å binde dem.

4. Bruk blomstertråden til å holde inne eller slippe ut greiner, slik at du får kransen så stram eller frodig du vil. Fortsett å feste greiner hele veien rundt

5. Når du har kommet helt rundt og føler deg fornøyd med hvordan minikransen ser ut, klipper du av blomstertråden og fester den godt

6. Klipp til navnelapper i papir og skriv på gjestenes navn. Vi brukte en smal papirremse og klippet en dekorativ spiss i den ene enden. Det kan være lurt å bruke en litt lang papirremse så du heller kan klippe av litt på den, enn at du må begynne på nytt hvis den blir for kort.

TIPS! Skriv navn på lappene før du fester dem på kransen.

7. Fest den ene enden av papirremsen rundt kanten på kransen med dobbeltsidig teip slik at lappen sitter fast. Limstift fungerer også fint!

Kransen holder seg fin i flere dager − kanskje lenger, avhengig av hva slags vintergrønt nåletre du har brukt. Så det går helt fint å lage kransene før selve festdagen!

TIPS! Skal du snart ha gjester igjen? Bruk kransene på nytt! Du trenger bare å sette på nye navnelapper. Noen planter holder seg helt fine når de tørker, og da kan du ta vare på dem så lenge du vil.

Les mer

Lag din egen julekrans >>
Lag din egen girlander >>
Lag din egen julegruppe >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc