Dyrk dine egne snittblomster

Å dyrke egne snittblomster er både hyggelig og rimeligere enn å gå til blomsterbutikken. Begrepet «cutting gardens» har blitt et vanlig uttrykk som innebærer at det du dyrker har et formål. Det er veldig hyggelig når du får plukke din egen bukett og setter den i en fin vase, eller når du kan innrede med egendyrkede planter i alle hjemmets rom. Les mer her om hvordan du lager en bukett med alle uteblomstene i hagen.

Dyrk dine egne snittblomster

Gleden ved en fin hagebukett

Det er noe spesielt ved å lage et blomsterarrangement eller en bukett av egenplukkede blomster. Har du dessuten dyrket blomstene selv i hagen eller på balkongen, vil du nok føle deg litt stolt når blomstene står der som et vakkert syn i hylla eller på bordet. Mange syns også at det virker mer personlig å gi bort en blomsterbukett som kommer fra egen hage.

Tips til planter og blomster

Det finnes mange planter og blomster som kan plasseres i blomsterbed, ute eller på balkongen – og som sammen gjør seg godt i buketter. Her følger et utvalg av blomster med festlige farger som både sprer glede og inspirasjon.

 1. Kornblomst
 2. Solsikke
 3. Solhatt
 4. Aster
 5. Pyntekorg
 6. Scabiosa antropurpurea

En stor fordel med mange av disse blomstene er at de også kan tørkes og på den måten blir en fin tørket bukett.

Så et frø og la det gro

Start med frøsåingen allerede i april/mai for den kommende sommeren. Da er blomstene og plantene klare til å plukkes i juni – perfekt til alle sommerfestene som venter. Hos oss finner du alle slags frø, som snart vil gi deg en inspirerende hage.

Flere dyrker snittblomster

Stadig flere sier at de faktisk sår og dyrker sine egne snittblomster hjemme. Det har gjort at interessen for dyrking har økt, så vel som kunnskapen om ulike planter. Dette er utelukkende positivt! Den økende trenden har også påvirket motebildet og engasjementet når det gjelder innredning.

Fordeler

Det finnes mange fordeler ved å dyrke egne blomster og planter:

 • Godt for helsen. Du er ute i frisk luft og bruker hendene og kroppen når du jobber i blomsterbedene og plukker blomster.
   
 • Du bidrar til en kreativ tenkemåte. Du får en følelse av farge og form både når det gjelder blomsterbed og buketter.
   
 • Økonomisk. Du sparer penger på å dyrke blomster selv. Kanskje du til og med kan selge dem videre?
   
 • Sosialt. Dyrking kan være sosialt, og du får dele interessen din med andre likesinnede, kanskje på et felles dyrkingsområde.

Buketter til ulike situasjoner

Med dine egendyrkede blomster kan du lage buketter til bryllup og fest, som gave i forbindelse med selskaper og ikke minst som interiør. Lag buketter som tilfører harmoni og gode fargekombinasjoner i rommet. Glem ikke å ta vare på blomstene ved å bytte vann og holde vasen ren. Lykke til!

Les mer

Snittblomster – slik lykkes du >>
Sett sammen en flott tulipanbukett, trinn for trinn >>

Du er her:


Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen