Luftrensende grønne inneplanter

Luftrensende grønne inneplanter

At planter er bra for helsen vet nok de fleste, men faktum er at noen grønne inneplanter er bedre luftrensere enn andre. Enten det er for bedre inneklima i din egen stue, på arbeidsplassen eller i klasserommet kan luftrensende planter bidra til å redusere nivået av karbondioksid i luften.


Fredslilje – en klassisk luftrensende plante
Fredslilje er en klassisk grønn plante med vakre hvite blomster som ikke bare er fin å se på, det er også en av de mest effektive plantene når det gjelder å rense inneluften. I tillegg til å ta opp karbondioksid så trekke den til seg andre stoffer i luften, som for eksempel ulike stoffer som kommer fra limet i vår møbler eller løsemiddel av ulike slag. Les mer om fredsliljen her >>  

 

Dvergfjærpalme 
Dvergfjærpalme er en annen tradisjonell plante som kan bidra til et friskere inneklima. Kombiner gjerne med en plantelampe som hjelper den å holde seg fin selv under årets mørkere måneder når ikke nok lys skinner inn gjennom vinduet. 

 

Mange muligheter blant luftrensende grønne inneplanter 
Pengetre er en hardfør plante som er både lettstelt og har en positiv innvirkning på luften i rommet den står. Et pengetre har tykke blader som holder på væske, som igjen beskytter den mot uttørking. En annen hardfør plante er bajonettplante som tåler det meste og har store iøynefallende blader.

 

Ikke glem gjødsel
I tillegg til lys og vann, trenger dine grønne planter næringsstoffer for å holde seg fine og friske så lenge som mulig. Bruk enten flytende gjødsel eller gjødselpinner, som du stikker ned i potten for å få planten til å trekke til seg næringen den trenger for en lengre periode.

 

Blant våre grønne inneplanter finner du flere forslag på flotte inneplanter som kan bidra til renere luft innendørs.