Lyng: tips og råd til høstens planting

Lyng: tips og råd til høstens planting

Lyng er rik på blomster og passer perfekt til å plante i høstens blomsterpotte med sin vakre blomsterprakt. Her får du våre aller beste tips og råd for å lykkes med plantingen i høst.

Høstlyngen er en populær plante som lyser opp inngangspartiet, balkongen eller i hagen gjennom hele høsten. Velg mellom en ettårig lyng som er like stilig i potte som i blomsterbedet, eller hvorfor ikke satse på en flerårig lyng som lyser opp i hagen med sine blomstrer i mange forskjellige nyanser fra rosa til hvitt?

Forskjellige sorter lyng i skiftende blomsterfarger

Erica er en lettstelt lyng som trives best i mager jord. Det er en ettårig plante som tåler en del frost og kulde. Sorten Erica krever lite stell og er like stilig i potte som i blomsterbedet. Den finnes i et flertalls farger fra purpurrødt til hvitt.

Den populære lyngen Calluna er en flerårig sort som finnes med blomster i mange forskjellige nyanser fra rosa til hvitt. Den kan fryse ved noen minusgrader, men til tross for dette sitter både blomster og frøkapsler på gjennom vinteren noe som gjør at lyngen holder seg dekorativ i lang tid. Denne tradisjonelle, viltvoksende lyngen er hardfør og overvintrer i nesten hele landet.

En annen spennende variant av lyng er Calluna vulgaris Dark Beauty som har mørkere nyanser av rosa.

Tips og råd for stell

Om du vil plante lyng i bedet trives den best i veldrenert og sur jord på solrike steder med mye plass til å spre seg på. Dekk gjerne jorden med et noe varmende materiale som barkjord eller furunåler for å beskytte planten mot vårsolen. Glem ikke å hyppig vanne lyngen. Den er følsom for uttørking og blir brun på toppene om den tørker.

Her finner du et bredere utvalg av våre høstblomster >>

Vil du vite mer?

Flere tips og råd om hvordan du får et levende kjøkken med planter som du finner her >>