Magnolia 'Sunrise'

Magnolia 'Sunrise'

Høyde 70 cm, Hvit

1299,-
Ikke i sesong
Salgsperiode: April - Juni
Handle i butikken: Oslo - Skedsmo
  • Vann: Gjennomsnittlig
  • Lysbehov: Sol - Halvskygge
  • Gjødsel: Sparsommelig
  • Herdighetssone: 1-3
  • Planteavstand: 150 cm
  • Fullvoksen: 150 cm
  • Herdighetssone: 1-3
  • Planteavstand: 150 cm
  • Fullvoksen: 150 cm
  • Duftende
Oppreist busk som blomstrer på bar kvist med store blomster i kremhvit til gul tone prydet med en effektfull rød tegning. Trives lunt i sol-halvskygge i godt drenert, humusrik jord med litt lavere pH.
Få andre planter blir slik en attraksjon som magnolia i blomst! De eksotiske blomstene vekker alltid oppmerksomhet og gir et fantastisk blikkfang i hagen. Buskmagnolia en av de hardeste sortene. Den er tett og bredvokst med ovale, mørkegrønne blader som om våren er pyntet med nedovervendte, herlige hvite blomster med et knallrødt midtre. Buskmagnolia blomstrer fra juni til august. Så dannes små, dyprøde frukter som står i kontrast til den gule høstfargen på buskmagnoliaen. Magnolia er utrolig fint i sammenplanting med andre busker. Plasser gjerne forskjellige bartrær i bakgrunnen slik at blomstene på Magnoliaen virkelig kommer til sin rett. Magnolia krever svært lite pleie når den er etablert, men den første sommeren må den vannes kontinuerlig for å etablere seg ordentlig. Røttene er følsomme, så tenk på plasseringen for ikke å risikere å tråkke for mye på dem.

Vekstsyklus

Plantingstid
Blomstringstid
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des

Råd om stell

Magnolia vil ha et varmt, solrikt og beskyttet sted uten vind for å vokse. Unngå vindfulle steder som kan blåse i stykker blomstene, da får planten det vanskelig å klare vinteren. Magnolia vil ikke stå for tørt og krever god vannforsyning, men vil heller ha det for våt. De første årene etter plantingen, når planter etablerer seg, er det viktig at magnoliaen blir vannet regelmessig. Heller mye og sjeldnere enn små skvetter ofte. Det samme gjelder hvis somrene blir tørre.

Magnolia gjødsles med kugjødsel sent på høsten de første årene etter plantingen. Magnolia danner knopper sendt på vinteren, så beskytt dem mot den sterke vårsolen med skygge eller tynn fiberduk. Magnolia har følsomme røtter i jordoverflaten. Unngå derfor å plante nær stier med mye tråkk. Du må heller aldri grave i jorden rundt magnoliaene. Dekk bakken med vakre steiner eller dekkbark og beskytt røttene litt ekstra ved å dekke bakken med blader om høsten. Beskjæring er ikke nødvendig, men kan gjøres på sensommeren.

Slik planter du

Magnolia trives i løs, moldrik, godt drenert og fuktighetsholdende jord med lav pH-verdi, såkalt sur jord. Bland derfor jorden med like deler torv, barkjord og kugjødsel eller med Rhododendronjord. Når det gjelder kompakt leirjord eller løs sandjord, kan det lages et bed som er litt høyere enn bakken. Grav en grop som er 60 cm dyp og minst 60 cm bred og bland jorden som ovenfor. Vann magnoliaen grundig før du planter. Magnolia plantes så ned i gropen til samme nivå som den var i potten. Stammen må ikke være under bakken, men det kan være bra at jordoverflaten er litt høyere enn den omkringliggende bakken ettersom den torvrike jorden synker. Etter planting vannes jorden rikelig og bakkes med dekkbark. Unngå å så gress nær planten.

Spesifikasjoner

Artikkelnummer: 530296
EAN: 7058782447820
Farge: Hvit
Bredde: 29 cm
Dybde: 29 cm
Høyde: 80 cm
Vekt: 8,6 kg
Innepotte Ø: 26 cm
Opprinnelse: Nederland

Passer til dette produktet

Bli inspirert av hverandre!
Vi er glade og stolte over å se hvordan plantene våre sprer glede rundt om i hus og hager. Merk bildet ditt med @plantasjen og del det på Instagram, du også!
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen