Kom mai du skjønne milde

Kom mai du skjønne milde

Mai er en herlig tid vi kan tilbringe, og jobbe i hagen sammen med familie og venner, på terrassen og i hagen. Alle kan dyrke, og når vi gjør det sammen får vi ikke bare herlige grønnsaker, vi dyrker også fellesskap og skaper nye kontakter.

Dyrk både inne og ute

Nå kommer varmen og lyset for alvor, og det finnes mange planter og velge mellom som du kan så og plante nå. Når jorden blir varmere kan du så rett i blomsterbed eller potter ute, men du kan også så inne. Vil du ha poteter til sankthans må disse settes nå, enten i bøtter, plantekasser eller i kjøkkenhagen. Tomat, agurk, chili, paprika og en hel del andre grønnsaker kan du også kjøpe som ferdig plante og sette i større potter for dyrking på terrasse eller inne (beskytt de med en fiberduk eller papirpose dersom de står ute på kjølige netter).

Gjør det fint inne

Planter gjør livet bedre, gjør det vårfint inne med grønne planter, orkidéer og kalanchoe. Har du et solrikt vindu er hibiskus et godt valg, med sine store fargeglade blomster gir den en eksotisk stemning. Frisk opp badet med snittblomster ved vasken, har du liten plass kan du henge en ampel med eføy i taket.

Plant blomster på balkong, terrasse og entré

Skap din egen oase med vakre sommerblomster i potter, som pelargonia, lobelia, tagetes og petunia.

Flerårige planter som f.eks. lavendel, hosta og ulike typer geranium er også flotte i store potter. Hagehortensia med sine store blomster gir et fantastisk frodig preg. Også epletrær og bærbusker kan plantes i store potter, velg en solrik plass slik at frukten blir søt og god. Sommer blomster >>

Gressplen

Plenen begynner å bli grønn. Nå er det på tide å gjødsle og fjerne løvetann, bruk en ugressfjerner for å få opp hele roten, da forhindrer du at den sprer seg. Gressplen >>