Margeritt – slik lykkes du

Margeritt – slik lykkes du

Den klassiske hvite og gule margerittene er en av våre mest anvendelige potteplanter, både for innendørs og utendørs bruk. Populariteten ligger i at den er lettstelt og rikt blomstrende, noe som blir satt pris på i våre nordlige breddegrader. Margerittens taggete blader er i fargene, grågrønn, blågrønn eller mørkegrønn, avhengig av hvilken sort man velger. Det vanligste er margeritter med enkle blomster, men det finnes også anemoneliknende og doble blomster.

Bruksområde

Margeritter er fine i sammen planting med andre sommerblomster som pelargonia, kjempeverbena og petunia. Det er også fint og velge noe som vokser over krukkekanten, som hengelobelia, bacopa og dichondra «Silver Falls». Det gir et stilig utrykk når du kun planter margeritter i krukkene dine. Plasser fler krukker i gruppe for en mer kraftfull effekt. Det finnes også margeritter på stamme, dersom du ønsker litt mer høyde. Plant i store krukker ettersom margeritten vokser kraftig, spesielt i bredden.

Plassering

Margeritter trives best i sol, i veldrenert næringsrik jord. Vannes og gjødsles jevnlig. Den tåler noe skygge i løpet av dagen.

Vanning og stell

Plantes i store krukker og bruk U-jord eller sommerblomst jord. Vann regelmessig slik at jorden holder seg lett fuktig hele tiden. Tilfør næring en gang i uken. Ta bort visne blomster slik at næringen kan gå til nye, friske blomster. Margeritter kan overvintre innendørs på en lys og frostfri plass.

> Sesong planter på Plantasjen