Mars – tid for å dyrke

Nå kommer lysere tider og plantene begynner så smått å våkne til liv. Tidlige vårblomster som erantis og snøklokker titter forsiktig opp fra bakken i løpet av mars, samtidig som vi mange steder i landet fortsatt kan nyte snøfylte skispor og bakker.

Mars – tid for å dyrke

Begynn dyrkingen med forsåing

Med våren kommer ny energi og mange av oss vil sette fingrene i jorden. Det er tid for å starte forsåingen og forvandle vinduskarmen til et barnerom for vårens og sommerens planter. De fleste grønnsaker og blomster kan du så i mars-april, slik at du har tid til å få en god innhøsting. Se etter på frøposene hva som gjelder.

La barna være med på dyrkingen

Det er morsomt og lærerikt å så, vanne og se noe vokse. Barn liker når de får raske resultater, så det er populært med dyrking av planter som gror fort. Test ut å så karse eller putte sitrussteiner i en potte innendørs. Det tar bare noen dager før det titter fram noe grønt.

Slik dyrker du enkelt og vakkert

 • Olea potteserie i terrakotta
  Årets vakreste (ifølge oss) heter Olea, en serie potter i terrakotta med unik, enkel og tidløs design. Olea finnes i hel-, halv- og kvartstørrelse og i forskjellige høyder. De er dessuten frostsikre og tåler temperaturer ned til -25 grader.
   
 • Cultura plantekasse
  Cultura er en annen løsning for dyrking på begrenset plass. Cultura plantekasse finnes i to varianter, en lav med dyp kasse som passer perfekt for større planter med mange røtter. Den høyere på ben har en hylle under og passer utmerket til dyrking av urter, jordbær, tomater, agurker og paprika.

Pynt med planter som tåler frost

Stemorsblomster er gledessprederne som tåler flere minusgrader. De passer godt som innbydende planter ved inngangsdøren, i balkongkasser eller i potter på terrassen. Eføy og forskjellige typer påskeliljer er gode venner i potter, for også de tåler kalde netter. Perfekt på starten av vårsesongen.

Vekk overvintrende inneplanter og plant om

Har du overvintrende planter som pelargonia og begonialøk er det nå på tide å forsiktig vekke dem. Klipp bort tørre stilker og grener, plant om i passende jord, gi dem vann og sett dem lyst i romtemperatur. Det er også en fin tid for å plante om eller dele hjemmets grønne planter som har begynt å vokse ut av pottene sine. Store planter som er vanskelige å plante om får en ny start ved at du fyller på litt ny jord i potten. Husk å dusje plantene dine slik at bladene blir flottere og friskere.

Pynt med planter

Det skaper god atmosfære, liv og frisk luft i hjemmet ditt når du dekorerer med potteplanter og blomster, både i vinduskarmer og ellers i rommene. Utnytt takhøyden ved å henge opp ampler i grupper. Variér med grønne planter med ulik form og farge på bladene, samt blomstrende planter. Store grønne planter er utmerket til å dele opp rommet eller beskytte mot innsyn.

Blomstrende inneplanter og snittblomster

 • Tulipaner
  Tulipaner er vår mest elskede snittblomst i årets første måneder. Nå finnes det mange sorter og farger som lyser opp i hverdagen. Bland med blåbærris, eukalyptus og voksblomster så får du herlige buketter som du kan gi bort eller nyte selv. Roser er en klassisk snittblomst som passer til pynt eller å gi bort året rundt.
   
 • Brudeorkidé
  Brudeorkideen er en av våre mest populære blomster. Den blomstrer lenge, er lett å plassere, enkel å stelle og trives godt i hjemmene våre. Det finnes også andre sorter orkideer med fine egenskaper, for eksempel juvelorkideen med nesten bronsefargete blader. Orkideer trives med lys mot røttene, så sett dem gjerne i glasspotter og vaser. Det er også koselig å plante flere sammen. Kanskje har du en vakker bolle eller et dypt fat du vil bruke mer. Sett ned tre orkideer og dekk med vakre steiner eller dekorasjonsbark, så har du et lekkert arrangement til spisebordet eller en skjenk. Vil du ha noe litt lavere til spisebordet kan du gjerne benytte miniorkideer.
   
 • Hortensia
  Hortensiaens blomster er store og elegante, og gir mye liv og farge til interiøret ditt. De vanligste fargene er rosa, blå og hvit. Hortensiaen kan gjerne stå litt svalere til, og på sommeren er den fantastisk å plante i store potter på balkong og terrasse.

Mer dyrking

Vårplanting - slik lykkes du >>
Dyrk i Cultura plantekasse >>

Du er her:


Plantekasse Cultura
Outlet 499,-

Plantekasse Cultura

Lengde 78 cm, Tre

499,- 1349,-
Les mer

Orkidé

Høyde 40 cm, Hvit

369,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen