November – ta deg tid til litt fred og ro

November – ta deg tid til litt fred og ro

De fleste av oss har overlatt uteareal og hage til vinteren, og vi nøyer oss med å se ut på småfuglene som koser seg med frø og nedfallen frukt. Inne råder freden før julekaoset dras i gang. Kanskje finnes det tid for en fredelig refleksjon rundt sommeren som var.

Grønt og skjønt inne

Lys opp innemiljøet ditt med snittblomster og grønne planter. De gjør luften renere og mer behagelig å puste inn. Ved hjelp av småbord, paller, ampler og pidestaller kan du plassere planter på flere steder enn vinduskarmen, gjerne mange sammen for å skape en jungelfølelse. Roser, krysantemum og liljer er herlige snittblomster som gir glede på bordet. En eller flere vakre vaser å plassere dem i, forhøyer følelsen av trivsel og luksus. 

En entré som ønsker velkommen

Når skumringen smyger seg på, tenner vi gjerne lykter, lys og fakler for å skape en koselig følelse utenfor vindu og dører. Ved entréen kan bartrær sammen med lyng, kål og sølvbusk ønske både deg og dine gjester velkommen.

Tenn et lys...

Allehelgensdag, er en gammel kristen tradisjon og minnedag for de døde. På denne dagen og helgen går mange av oss til kirkegårder og minnelunder for å tenne lys og legge kranser og dekorasjoner hos våre nære og kjære som har gått bort. Når mørket faller, lyser tusenvis av lys stemningsfullt opp kirkegårdene rundt om i landet. På Plantasjen har vi holdbare og fine gravdekorasjoner, lys og lykter å legge på grav og minnested.

Advent

I slutten av måneden nærmer advent seg og julekosen starter. Gjør julen grønn og duftende med julestjerner, mose, svibler, amaryllis, juleroser, kvister, eføy og kranser. 

Beskytt plantene ute

Sett opp gnagebeskyttelse eller nett for å forhindre skader fra rådyr eller harer. Å nette inn hele busken eller hovedstammen på frukttrær med hønsenetting, er den mest effektive måten å beskytte planten på. Roser og skjøre busker trenger ekstra beskyttelse rundt roten. Dekk med jord eller dekkbark, og legg gjerne grankvister over.

Les mer

Tid for peiskos >>
Pynt med lysslynger utendørs >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc