Påskelilje – en lettstelt favoritt som gir deg følelsen av vår

Påskelilje – en lettstelt favoritt som gir deg følelsen av vår

Påskeliljer gir en følelse av at våren er på vei og skaper en herlig påskefølelse. Blant de største favorittene finner vi den klassiske, gule «Carlton»-liljen med sine store blader, og minivarianten vi kaller «tête-à-tête». Det finnes også flere andre typer og farger i hvitt, kremfarge og oransje.

Påskeliljen som potteplante

Påskeliljer selges i potter fra tidlig vår og frem til påsken, slik at du enkelt kan ta dem med inn og gi hjemmet ditt en følelse av vår. Det er fint å sette flere sammen i en stor bolle og dekorere med grønn mose eller steiner. Liljene trenger minimalt med vann, og det er ikke behov for jord. All næringen blomsten trenger er lagret i løken. Når blomsten har visnet kan den plantes i bakken slik at den blomstrer igjen neste år.

Påskeliljer i potter utendørs

Bruk påskeliljer i store potter til utendørs påske- og vårpynt. De tåler fint noen minusgrader. Hvis du vil at de skal begynne å blomstre raskt, kan du sette dem innendørs i noen dager før du planter dem ute. Sammen med påskeliljene kan du pynte med stemor, bjørkeris, Muehlenbeckia axillaris og påskeegg. Grønn mose rundt løkene gir en fin kombinasjon.

Påskeliljer som snittblomster

Påskeliljer selges også som snittblomster. Kombiner dem med bjørkeris eller blåbærlyng for en fin og holdbar bukett. Du kan også fordele blomstene i flere små vaser og sette dem i en gruppe på bordet.

Vil du vite mer?

Flere tips og råd finner du på plantasjen.no.