Pelargonia– slik lykkes du

Pelargonia– slik lykkes du

Pelargonia er en klassisk og veldig populær sommerblomst og potteplante. Det finnes mange ulike typer pelargonia, med forskjellig utseende på blomster og blad. Noen sorter har blader som dufter fantastisk, og lokker humler og sommerfugler til hagen din. Pelargonia er en av de mest hardføre plantene du kan ha i krukke ute.

Bruksområde

Pelargonia passer utmerket i krukker, ampler og balkongkasser. Men kan også plantes i blomsterbedet. Dette er en plante som tåler mye, også lett tørke. Planter som er fine sammen med pelargonia er eføy, bacopa, dichondra ”Silver Falls” og lobelia. Det kan være fint og dekke jorden med dekorasjonsstein eller flis. Den vanligste og mest populære fargen på pelargonia er rød. En fin, og ganske ny type pelargonia er kjærlighets pelargonia.

Plassering

Pelargonia trives på en lys og solrik plass. Romtemperatur innendørs går fint, men de trives aller best utendørs på sommeren.

Vanning og stell

Plant om pelargoniaene dine i større krukker med næringsrik pelargoniajord eller sommerblomst jord. Ta bort visne blomster og blader jevnlig for en rikere blomstring. Gi pelargoniaene sommerblomst næring en gang i uken i perioden mars – oktober. Vil du at pelargoniaene dine skal overvintre, bør du ta de inn før den første frosten kommer. Omplanting og eventuelt beskjæring gjøres tidlig på våren.

> Sesong planter på Plantasjen