Plantasjens roser – fra produksjon til butikk

Plantasjens roser – fra produksjon til butikk

Roser er blant verdens mest elskede snittblomster. De er lette å like med sine vakre farger og praktfulle inntrykk. Her er historien vår om rosens vei fra produsent til butikk.

Rosene tilhører en følsom slekt og fortjener å bli tatt godt vare på i alle ledd, fra høsting i drivhusene i Kenya eller Uganda til butikkene våre, og hele veien frem til kundene våre for å oppnå best mulig kvalitet. Derfor legger vi hos Plantasjen stor vekt på hvert trinn i prosessen, i et tett samarbeid med våre produsenter og samarbeidspartnere.

Afrika i fokus

I løpet av de siste 10-20 årene har Afrika blitt det ledende blomstereksportkontinentet i verden.

Plantasjen samarbeider med en utvalgt gruppe hengivne produsenter og samarbeidspartnere i Afrika som har lang erfaring på området. Mange av roseprodusentene våre i Afrika er, og noen andre er på vei til å bli, MPS-ABC-, MPS-GAP- og MPS-SQ-sertifiserte.

MPS er en sertifisering som man kan bruke på alle typer for dyrking, blomster, planter og grønnsaker etc. Vi i Plantasjen har valgt MPS på grunnlag av at vi får hjelp av en tredje part til å kontrollere alle våre planter på både miljømessige og sosial bærekraft. MPS er aktiv i 55 land rundt om i verden. 

Plantasjen og samarbeidspartnerne våre besøker samtlige produsenter regelmessig for å kontrollere kvaliteten og sjekke arbeidsforholdene hos produsentene våre. HMS og sunne og rettferdige arbeids- og lønnsforhold er viktige verdier Plantasjen stadig streber etter å forbedre. 

– Våre nøkkelord er holdbarhet, sosialt ansvar og sporbarhet. Vi vil forsikre oss om at rosene våre og alle som jobber i alle ledd hos oss, har det bra, sier Susanne Israelsson som er ansvarlig produktsjef hos Plantasjen.

Roser behandlet med omsorg

Rosene høstes dagen etter at produsenten har fått bestillingen vår. De behandles, pakkes og beskyttes for å sikre at de klarer seg gjennom hele prosessen.

– Hvert trinn i kjeden er viktige for å opprettholde den kvaliteten som gjenspeiles direkte i rosene våre, sier Susanne Israelsson.

God kontroll med sporbarhet

Akkurat som for våre produsenter og samarbeidspartnere, er det like viktig at vi behandler rosene våre med omsorg i butikken. Vi kontrollerer umiddelbart kvaliteten ved ankomst, og vi har til og med et system for å kunne holde oversikt over hvilken dag rosene ankom til Plantasjens butikker. Gjennom dette kan Plantasjen garantere at vi alltid selger ferske blomster i butikk.

Høy kvalitet på rosene våre

Ved å arbeide hardt sammen med alle parter kan vi garantere høy kvalitet på rosene våre med en holdbarhetsgaranti på 5 dager som gjelder fra og med den dagen kundene våre kjøper roser i butikkene våre. 

– Om plantene til tross for dette ikke står til forventningene, vil vi alltid gi kundene våre nye roser ved en reklamasjon, sier Susanne Israelsson.

Slik tar du vare på rosene dine:

• Beskytt rosene fra frost eller kulde ved å pakke dem inn i papir.
• Hold pakken oppreist for å sikre vanninntak.
• Snitt rosestilkene med en skarp kniv.
• Fjern alle blad og bladstilker som kan havne under vann.
• Bruk alltid friskt, kaldt varm og næring; bruk gjerne næringsposen som følger med de fleste av våre rosepakninger.
• Bruk riktig mengde vann: 
- 0,5 liter vann til en 7-pakning med roser,
-1 liter vann til 12-pakning og større roser.
Tilsvarende behøves mer næring til større vaser.
• For bedre og lengre holdbarhet, plasser rosene på et kjøligere sted nattestid.
• Bytt vann i vasene hver 3. til 4. dag; snitt da rosestilkene opp på ny.

Bland fritt blant forskjellige typer blomster og andre vekster i bunt. Slipp løs kreativiteten og lag din egen bukett eller borddekorasjon >>