Plantasjens roser – fra produksjon til butikk

Plantasjens roser – fra produksjon til butikk

Roser er blant verdens mest elskede snittblomster. De er lette å like med sine vakre farger og praktfulle inntrykk. Her er historien vår om rosens vei fra produsent til butikk.

Certifiserte roser

Rosene tilhører en følsom slekt og fortjener å bli tatt godt vare på i alle ledd, fra høsting i drivhusene i Kenya eller Uganda til butikkene våre, og hele veien frem til kundene våre for å oppnå best mulig kvalitet. Derfor legger vi hos Plantasjen stor vekt på hvert trinn i prosessen, i et tett samarbeid med våre produsenter og samarbeidspartnere.

I løpet av de siste 10-20 årene har Afrika blitt det ledende blomstereksportkontinentet i verden. Plantasjen samarbeider med en utvalgt gruppe hengivne produsenter og samarbeidspartnere i Afrika som har lang erfaring på området. Mange av roseprodusentene våre i Afrika er, og noen andre er på vei til å bli, MPS-ABC-, MPS-GAP- og MPS-SQ-sertifiserteMPS er en sertifisering som man kan bruke på alle typer for dyrking, blomster, planter og grønnsaker etc.

Vi i Plantasjen har valgt MPS på grunnlag av at vi får hjelp av en tredje part til å kontrollere alle våre planter på både miljømessige og sosial bærekraft. MPS er aktiv i 55 land rundt om i verden, sier Hilde Poppe som er ansvarlig produktsjef hos Plantasjen. Plantasjen og samarbeidspartnerne våre besøker samtlige produsenter regelmessig for å kontrollere kvaliteten og sjekke arbeidsforholdene hos produsentene våre. HMS og sunne og rettferdige arbeids- og lønnsforhold er viktige verdier Plantasjen stadig streber etter å forbedre. 

– Våre nøkkelord er holdbarhet, sosialt ansvar og sporbarhet. Vi vil forsikre oss om at rosene våre og alle som jobber i alle ledd hos oss, har det bra, sier Hilde Poppe.

Roser behandlet med omsorg

Rosene høstes dagen etter at produsenten har fått bestillingen vår. De behandles, pakkes og beskyttes for å sikre at de klarer seg gjennom hele prosessen.

– Hvert trinn i kjeden er viktige for å opprettholde den kvaliteten som gjenspeiles direkte i rosene våre, sier Hilde Poppe.

God kontroll med sporbarhet

Akkurat som for våre produsenter og samarbeidspartnere, er det like viktig at vi behandler rosene våre med omsorg i butikken. Vi kontrollerer umiddelbart kvaliteten ved ankomst, og vi har til og med et system for å kunne holde oversikt over hvilken dag rosene ankom til Plantasjens butikker. Gjennom dette kan Plantasjen garantere at vi alltid selger ferske blomster i butikk.

Høy kvalitet på rosene våre

Ved å arbeide hardt sammen med alle parter kan vi garantere høy kvalitet på rosene våre med en holdbarhetsgaranti på 5 dager som gjelder fra og med den dagen kundene våre kjøper roser i butikkene våre. 

– Om plantene til tross for dette ikke står til forventningene, vil vi alltid gi kundene våre nye roser ved en reklamasjon, sier Hilde Poppe.

Slik tar du vare på rosene dine:

  • Beskytt rosene fra frost eller kulde ved å pakke dem inn i papir.
  • Hold pakken oppreist for å sikre vanninntak.
  • Snitt rosestilkene med en skarp kniv.
  • Fjern alle blad og bladstilker som kan havne under vann.
  • Bruk alltid friskt, kaldt varm og næring; bruk gjerne næringsposen som følger med de fleste av våre rosepakninger.
  • Tilsvarende behøves mer næring til større vaser.
  • For bedre og lengre holdbarhet, plasser rosene på et kjøligere sted nattestid.
  • Bytt vann i vasene hver 3. til 4. dag; snitt da rosestilkene opp på ny.

Bland fritt blant forskjellige typer blomster og lag din egen bukett  >>

 

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc