Plantelys for inneplanter gir frodighet året rundt

Plantelys for inneplanter gir frodighet året rundt

Det skandinaviske klimaet kan være en utfordring for våre planter, spesielt de som krever ekstra mye lys for å vokse og overleve i hjemmet året rundt. Vi på Plantasjen vil gjøre det enklere for alle å få et frodig hjem. Og fremfor alt ønsker vi å gi ekstra kraft til plantene dine når det er liten tilgang på naturlig lys - ved hjelp av riktig vekstlys.

En måte å gi ekstra kraft og lys til plantene dine er å komplettere med vekstlys som kan gi akkurat det lyset plantene dine trenger – uansett om du velger å plassere dem på kjøkkenet, i et mørkt hjørne i gangen eller på badet.

Vi på Plantasjen har utviklet en serie plantelys fra Anoda som gir dine frø & stiklinger en rask start i livet og som også passer for planter i flere forskjellige størrelser. Lampene er utformet med to forskjellige funksjoner. Den ene er å gi lys til plantene som ikke får naturlig lys på et mørkt sted i hjemmet eller som krever ekstremt mye lys. Det andre er for å gi ekstra lys til for eksempel såing og stiklinger.

De forskjellige plantelampene er:

  • Anoda plantelampe i potte. En liten og fleksibel plantelampe som er såpass liten at den kan plasseres i en potte. Kan også plasseres i såkassen. Den er best egnet for planter som er opptil 25 cm høye. Justerbar str. 45-61.5 cm høy.
     
  • Anoda plantelampe for bord. En bordlampe med en lampefot som beskytter bordet. Den er best egnet for planter som er opptil 50 cm høye. Justerbar str. 68-100 cm høy.
     
  • Anoda plantelampe gulv. En gulvlampe med en lampefot som beskytter gulvet. Den er best egnet for planter som er opptil 140 cm høye. Justerbar str. 137-221 cm høy.

Tips og råd om plantelys

Plantene dine kan sikkert overleve og klare seg bra om du bare lar de stå i dagslyset, men det finnes forskjellige måter å gjøre vekstmulighetene mer effektive. Tenk på at tipsene er generelle, og unntak forekommer avhengig av hvilke planter du skal så og hvilke du skal ta vare på.

  • Hvis du skal plante frøene innendørs på senvinteren eller tidlig vår for å forkultivere for en tidlig innhøsting, får du ikke plassere vekstlyset for langt unna såkassen. Lampen bør være maks en halv meter over plantene.

  • Vekstlys fungerer vanligvis best når den simulerer normalt dagslys. Derfor bør ikke vekstlyset brukes for lenge av gangen. Det er avhengig av hva du planter, men ca 12-15 timer i døgnet er en bra standard. Tanken «Mer lys = Bedre» kan virke riktig, men det stemmer ikke alltid, og du bør ikke ha vekstlyset på døgnet rundt.

Bli en del av den voksende dyrke-selv trenden og dyrk dine egne planter og grønnsaker i hjemmet. Les mer og bli inspirert av våre råd og tips her, eller kom og prat med oss i butikken hvis du er usikker.

Finn din butikk - vi gjør det sammen!