Planter skaper liv på baderommet

Planter skaper liv på baderommet

Pynt opp baderommet med blomster og andre planter. Gi en smak av grønn natur med noen få planter eller lag en hel jungel du kan slappe av i. Fuktigheten på badet gjør at mange planter trives ekstra godt her.

Plassering

Utnytt tak og vegger på trange baderom ved å henge opp ampler. Du kan også plassere hengeplanter over skap og la rankene henge ned. Sett småplanter på små hyller eller på servanten.

Anvendelige plantesorter

En plante som egner seg fint i ampler, er orkideer; da kan du fjerne blomsterpinnene og la stenglene henge fritt. Eføy fungerer alltid bra; porselensblomster har litt tykkere blader og klarer seg lengre uten vann. Forskjellige bregnesorter er frodige og bidrar til å fylle opp rommet. Større eksemplarer av treklatrere kan fint settes på gulvet, så kan man la dem klatre oppover med litt støtte fra et skap eller et vindu. Felles for disse plantene er at de trives godt i litt skyggefulle, fuktige og varme rom.

Duftende blomster

Frisk opp badet med herlige blomsterdufter. Gardenia og duftranke er to plantesorter som fint kan plasseres i et baderomsvindu.

Mørke baderom

Også på baderom som ikke har vinduer, er det noen planter som klarer seg fint, f.eks. Zamioculcas zamiifolia og ampellilje.

Snittblomster

Små vaser med snittblomster eller kvister fra grønne planter skaper liv på kanten av badekar og servanter. De skiftes ut etter en stund, og du trenger ikke å tenke på lysforhold eller vanning.