Planter som renser og rengjør luften

Planter som renser og rengjør luften

La deg inspirere av naturen og innred med grønne planter denne våren. Rens luften og lag et sunt og levende hjem med herlige planter og grønne omgivelser. Vi føler oss bedre rundt levende planter. Lungene trekker friskere luft, vi kjenner oss mer avslappet og sansene skjerpes.

Rense luften

Uttrykket "å rense luften" handler ofte om å våge å si det man har på hjertet, slik at man kan gå videre og føle seg bra. For oss som jobber i plantebransjen kan imidlertid både det å rense luften og å føle seg bra få en noe utvidet mening, når vi kikker på hvilke planter som rett og slett renser luften og får oss til å føle oss bedre innendørs.

Det finnes mange planter å velge mellom når vi skal pynte opp hjemme. Som oftest velger vi ut fra det estetiske, hva vi liker å se på og ha rundt oss, men vi vil gjerne oppfordre deg til å ha andre faktorer i tankene neste gang. 

Tips om planter som renser og rengjør luften

Det finnes riktignok mange planter som har en rensende effekt på luften, men det finnes enkelte som har en større effekt enn andre. Liker du palmetrær, kan kanskje en arekapalme eller en dvergfjærpalme være et alternativ. De er både elegante og lettstelte, og har lett for å trives uten å stille altfor høye krav til lysforhold eller omsorg.

 • Paradistre
  Paradistre er til tross for det imponerende navnet en ganske liten og lettstelt plante med tykke blader og en herlig frodig grønn fargetone. Den trives godt i solen og passer godt inn med andre planter i vindusposten.
   
 • Draketre marginata
  Draketreslekten har mange ulike varianter. Draketre marginata er lettstelt og luftrensende, og dessuten er den nesten umulig å ta knekken på! Perfekt for den noe distret plantefantasten som glemmer å vanne regelmessig.
   
 • Fredslilje
  Denne imponerende planten byr på herlige grønne farger og hjelper til med effektivt å rense luften der hjemme. Fredsliljen krever sin plass og er på sitt nydeligste når de fantastiske blomstene slår ut.
   
 • Eføy
  Sist, men ikke minst, vil vi tipse om eføy. En tidløs og vakker plante som kan skape romantikk og gjøre det hjemmekoselig på et hvilket som helst sted. Den kan brukes både i vinduspotter og i store blandede potter utendørs på sommeren. Du kan til og med sette opp den nydeligste bukett med den! Eføy har sterkt luftrensende egenskaper og krever regelmessig vanning med en liten del næring for at den skal trives aller best.

Flere råd og tips om luftrensende planter:

Luftrensende grønne planter >>
Planter skaper liv på baderommet >>
Grønt og friskt i soverommet >>
Innred med grønne planter >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc