Planter som romdeler

Planter som romdeler

Visste du at du kan bruke planter til å dele rommet på en enkel måte? Noen få, men rett plasserte planter gir plutselig rom for et helt nytt sted for lesehjørnet, TV-sofaen eller spisegruppen.

Lag din egen jungel med store planter på gulvet, i vinduet og vakre roser på stuebordet. Med paller og pidestaller kan du plassere plantene i ulike høyder.

I åtte enkle trinn, skaper du en fin effekt.

Slik bruker du planter som romdeler

  1. Lag ditt eget rom i rommet ved å dele med en lav benk hvor du kan sette flere store planter sammen for å danne en grønn vegg. Bland grønne planter i ulike høyder, bladformer og farger.

  2. Bruk store potter uten hull i bunnen. Dusj plantene dine annenhver uke slik at de holder seg friske og fine mens de gjør luften enda bedre.

  3. I mørke hjørner og kroker passer smaragdpalme og bajonettplante perfekt. De er begge lettstelte planter som ikke trenger så mye lys.

  4. Gjør lesehjørnet i stuen til en grønn oase. Med store planter på gulvet og planter i ampler kan du få ro og fred med hjelp av plantene. Kentiapalme og vindusblad tilhører våre mest lettstelte favoritter for deg som innreder ditt hjem med planter.

  5. Du kan også samle mange planter sammen på et lite bord, klippe av en gren og sette i en fin vase, plassere dem på rekke og rad i vinduet og samtidig skape en frodig ”innsynsvegg”. Eller bland fritt mellom ulike sorter blomster og grønt i bunter. Vær kreativ og lage din egen bukett eller borddekorasjon. Bli inspirert av avskårne blomster her >>

  6. Er du ikke så flink til å stelle blomster, kan du ta en stor skål eller et fat og plassere kaktuser og sukkulenter tett sammen. De er fine på stuebordet og tåler å bli glemt litt i blant. Eksempel på en fin kombinasjon er bajonettplante, aloe vera, pengetre og korallkaktus.

  7. Grønne planter med ulik bladform og farge gir liv, og husk at hvite nøytrale potter alltid fremhever plantene mer. Kombiner en stor fredslilje sammen med calathea og slørasparges. En gren fra en fredslilje er også en holdbar snittblomst som kan settes i en fin vase.

  8. Ønsker du bedre inneluft? Fredslilje er en populær potteplante på grunn av sin vakre grønne blader og hvite blomster. Den er også en av de beste plantene når det gjelder luftrensing. Les mer om vår lettstelt og luftrensende planter her >>

Vil du vite mer?

Se i våre inspirerende guider for blomster for trivsel innendørs >>