Pust inn – pust grønt i 2018

Pust inn – pust grønt i 2018

La 2018 bli et helserikt år med grønne planter som renser luften og skaper harmoni både i hjemmet og på arbeidsplassen, samtidig som de gir det lille ekstra til innredningen.

Den grønne bølgen fortsetter

Planter med karakter i form og størrelse, så som Alocasia 'Zebrina', arekapalme, fiolinfiken, vindusblad og Philodendron er noen av godbitene i 2018. Alle er planter som bør plasseres på en pidestall, pall, lav benk eller direkte på gulvet, fremfor i vinduskarmen (med mindre denne er virkelig bred). I en pen potte skaper de en flott detalj i rommets innredning. I tillegg har de en positiv innvirkning på luften, i og med at plantene absorberer kjemikalier og karbondioksid og returnerer syre. Vi har begynt å se mer til draketresorter igjen. De har luftrensende effekter, karakteristiske blader og er lettstelte.

Vårens dufter og farger

Primula sprer en vårlig og frisk duft rundt seg. Hvis du setter flere stykker i en bred potte, får du en fantastisk effekt med sterk fargeintensitet. Primulaen holder seg lengre ved lave temperaturer, og de egner seg derfor også på en frostfri uteplass. Hvis du ønsker en mykere stil i vinduet eller på bordet, er hortensia en storblomstrende favoritt. Fargene går i blått, rosa, hvitt og lilla. Hortensiaen blomstrer lenge hvis den får rikelig med vann, regelmessig. Den kan også plantes ute i store potter om sommeren.

Kriblende vårfølelse

Allerede nå kan vi fornemme vårfølelsen på solfylte dager. Tulipanen forsterker denne følelsen, og den sprer glede med det enkle og fargeglade uttrykket. En blandet bukett sammen med en grønn kvist gir en litt villere følelse, mens for eksempel hvite eller mørk lilla tulipaner er mer stilrene. Tulipaner er også godt egnet til å settes enkeltvis i mindre vaser i gruppe, eller alene på steder med begrenset plass, for eksempel på badet eller nattbordet.

Start vårsesongen med å så et frø

Nå finnes årets utvalg av frø i butikkene våre. Kom og la deg inspirere -  og planlegg for vårens dyrking og prosjekter.

Hagen hvile

Selv om hagen og uteplassen hviler, er det full fart på fuglene som har valgt å overvintre her i Norden. Hjelp dem ved å gi dem næringsrike og fete nøtter, så de klarer seg bedre i kulden. På steder det faller mye snø, kan man lette på snøtyngden fra busker og hekker så grenene ikke knekker. Når vårsolen titter frem, er det lurt å dekke til vintergrønne busker med strie eller duk, så buskene ikke tørrfryser og blir brune. La dem være tildekket til bakken har tint helt.

Les mer om våre inneblomster >>