Pust inn – pust grønt i januar

Pust inn – pust grønt i januar

La 2019 bli et dyrkingsår – et lettstelt dyrkingsår! Vi ruster opp med mengder av nyheter, fra friske, grønne planter som renser luften inne, til miniplanter som gjør at vi får plass til mange ulike sorter og kan skape en egen samling.

Andre nyheter er XL-planter, som har samme funksjon som et vakkert møbel eller en innredningsdetalj, heftige grønnsaker til plantekassen, trendy sesongblomster og mye, mye mer. Her kan du se mer av årets nyheter, trendy og lettstelte planter.

Vårens dufter og farger

Tyvstart våren innendørs med vårløker i potte. Perlehyasint og rutelilje er noen av de sortene som kommer først. Plant gjerne flere sammen i en vid skål eller potte, og dekorer med mose eller småstein. Det gir et imponerende arrangement som sprer glede til både hverdag og fest.

Primula sprer en vårlig og frisk duft rundt seg. Hvis du setter flere stykker i en bred potte, får du en fantastisk effekt med sterk fargeintensitet. Primulaen holder seg lengre ved lave temperaturer, og de egner seg derfor også på en frostfri uteplass.

Hvis du ønsker en mykere stil i vinduet eller på bordet, er hortensia en storblomstrende favoritt. Fargene går i blått, rosa, hvitt og lilla. Hortensiaen blomstrer lenge hvis den får rikelig med vann, regelmessig. Den kan også plantes ute i store potter om sommeren.

Tulipaner for en knasende frisk vårfølelse

Allerede nå i januar kan vi fornemme vårfølelsen på solfylte dager. Tulipanen forsterker denne følelsen, og den sprer glede med det enkle og fargeglade uttrykket. En blandet bukett sammen med en grønn kvist gir en litt villere følelse, mens for eksempel hvite eller mørk lilla tulipaner er mer stilrene. Tulipaner er også godt egnet til å settes enkeltvis i mindre vaser i gruppe, eller alene på steder med begrenset plass, for eksempel på badet eller nattbordet.

Start vårsesongen med å så et frø

Utforsk årets frøsortiment i butikkene våre. Kom å la deg inspirere, finn hagegleden og planlegg vårens dyrkinger og prosjekter.

Hagen hviler

Selv om hagen og uteplassen hviler, er det full fart på fuglene som har valgt å overvintre her i Norden. Hjelp dem ved å gi dem næringsrike og fete nøtter, så de klarer seg bedre i kulden. På steder det faller mye snø, kan man lette på snøtyngden fra busker og hekker så grenene ikke knekker. Når vårsolen titter frem, er det lurt å dekke til vintergrønne busker med strie eller duk, så buskene ikke tørrfryser og blir brune. La dem være tildekket til bakken har tint helt.

Finn rett plante: