Ringblomst – planting og stell

Ringblomster er like lette å dyrke som de er flotte å se på. Ringblomsten er en populær plante med lang blomstringstid, den blomstrer hele sommeren til frosten kryper innover landet igjen. Denne ettårige planten har mange nyttige egenskaper, ikke minst i tørket form. Så dem selv på friland, eller kjøp ferdige planter og sett dem ut.

Ringblomst – planting og stell

Vitenskapelig navn (Latin): Calendula officinalis
Familie: kurvplantefamilien (Asteraceae)

Hvordan sår man ringblomst?

Best resultat får du hvis du sår i premiumjord som deretter tilsettes langtidsvirkende næring. Jorden bør altså være næringsrik, moldrik og ha god dreneringsevne. Pass på å holde jorden lett fuktig til enhver tid.

Så gjerne ringblomstene med ca. 20 cm mellomrom, det er imidlertid ingen forutsetning. Ringblomstene klarer seg fint uansett, og får de mye sol, vil de snart vokse seg store og gi fargerik blomsterprakt i hagen. Ringblomstene har dessuten lett for å så seg selv. Sørg for å klippe bort visne blomster. Da kommer det snart nye blomster. Med ringblomster får du lettstelte og flotte blomster i potter eller bed, som dessuten har mange forskjellige bruksområder!

En fargeeksplosjon i hagen

Det kan kanskje virke som uforholdsmessig mye arbeid å så eller plante ringblomster, siden de bare er ettårige. Det er imidlertid lettere enn man kanskje skulle tro, og resultatene gjør det vel verdt innsatsen.

Ringblomsten kan dessuten gi farge og liv til både vaser, buketter og matretter, så dens plass i blomsterbedet er mer enn berettiget. Ringblomstene krever ikke mye arbeid, men trives på de fleste steder, og blomstrer hele sommeren fra juni til september.

De vakre, fyldige blomstene er noen skikkelige blikkfang når ringblomsten vokser og trives. Blomstene har en diameter på rundt ti centimeter, og de skinnende gul- og oransjenyansene blir som et fargesprakende fyrverkeri i blomsterbedet. De blir rundt 40 cm høye med massevis av glødende kronblader som minner om solstråler.

Ringblomstens blader er lange og grønne og sitter på lodne, forgrenede stilker.

Plantera ringblomma

Spise ringblomst? Ja, det kan du!

Ringblomsten smaker ikke så mye i seg selv, men er flott som pynt på tallerkenen. Det er kanskje nettopp det som er ringblomstens fremste egenskap: Å sette farge på alt fra potpurrier til hagens blomsterbed. Den guloransje skjønnheten stammer fra middelhavsområdet og har funnes i Skandinavia siden middelalderen.

Noen fakta

  • Dyrkes først og fremst for blomstenes del.
  • Kan brukes i matlaging, hudkremer og som fargestoff i akvarellmaling.
  • Ble tidligere brukt som medisinplante mot hodepine og menstruasjonssmerter.
  • En hardfør snittblomst som er fin i buketter.
  • Stammer fra middelhavsområdet.
  • Kronbladene er spiselige, også ferske.
  • Kalles også morgenfrue.

Les mer

Våre fem trinn til et vakkert blomsterbed >>
Dekk på til sommerfesten med blomster >>

Du er her:


Ringblomst 'Fiesta Gitana'

3990
Les mer

Ringblomst 'Pacific Beauty'

2490
Les mer

Ringblomst 'Pink Surprise'

2490
Les mer
Ringblomst
50%

Ringblomst

Flerfarget

995 1990
Les mer
Ringblomst 'Bronzed Beauty'
50%

Ringblomst 'Bronzed Beauty'

Flerfarget

2995 5990
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen