September – herlige høstmåned

September – herlige høstmåned

Ta vare på en god plantetid og nyt sensommervarmen i skog og mark. Nå er det tid for nystart både på jobb og skole, og vi har energi til å fornye og forandre også hjemme.

Plante, fornye og forandre i hagen

Sensommer og høst er en utmerket tid for å nyplante, plante om og forandre med busker, stauder og trær i hagen. Nå ser vi hvordan hagen virkelig er ettersom alt er vokst fram. Samtidig har vi friskt i minnet hva som manglet i løpet av våren og sommeren. Nettene er fuktige, noe som er bra for plantene og gjør det lettere for dem å etablere seg og trives på sin nye plass. Mange stauder som har blomstret av kan deles nå.

Dyrke på høsten

Sørg for å så litt salat, ruccola og bladspinat i begynnelsen av måneden så du kan spise egen avling til frosten kommer. Om ikke annet kan du dyrke dem som «micro greens», ulike sorter salat som bladsalat, ruccola, rødbeter, basilikum og spinat som kan høstes når bladene er små. Også innendørs kan du dyrke på høsten, sørg for ekstra vekstbelysning slik at plantene trives ekstra godt når mørket kommer krypende tidligere på kvelden.

Skap en grønn og skjønn hverdag

Med fornyet energi etter sommer og ferie får mange av oss lyst til å fornye og forbedre hjemmemiljøet vårt. Kanskje potteplantene fikk en tøff sommer? Med flere friske planter får vi det koseligere hjemme. Vårt innemiljø blir også friskere og fuktigere av planter, noe som får oss til å ha det bedre.

  • Store grønne planter som arekapalme, draketre og fikentrær kan med fordel plasseres et stykke inn i rommet.
  • Miniplanter og stiklinger i vase og potte blir stadig mer populære.
  • Mange har små samlinger av planter på hyller, benker og bord.
  • Grønne planter på kjøkkenbordet kan jo være høstens nye
  • Orkidéer fortsetter å være en storfavoritt, som med sine vakre blomster pynter opp både i vinduskarmen, på bord og skjenk.

Høstblomster til din uteplass

På sensommeren og høsten kommer sesongens blomster til potter og balkongkasser i mattere og rikere farger.

  • Lyng, pyntekål, alpefiol, krysantemum, alunrot, gress og hebe er favoritter som er fine både sammen og hver for seg.
  • Mange stauder og busker som bergknapp, høstanemone og hortensia passer også godt i potter.
  • Et holdbart arrangement kan skapes med ulike nåletrær der plantenes utseende og farge varierer stort og gir spennende kombinasjoner, ikke minst sammen med høstblomster.

Neste vår begynner nå

September er en perfekt måned å gjøre klar hagen til en tidlig start til neste vår. Vårblomstrende løk som tulipan, krokus, allium og scilla planter du ut nå for å kunne nyte blomsterprakten allerede neste vår. Tips til bra steder er i rosebedet og under trær og busker som blir grønne sent.

Din egen hvitløk

For å kunne høste din egen hvitløk neste sesong må denne plantes nå om høsten. Hvis du har en grønnsakshage er det sikkert plass til hvitløken etter sommerinnhøstingen. Hvitløk kan også plantes andre steder i hagen.

Vil du vite mer?

Plant blomsterløk i høst >>

Arekapalme

Høyde 120 cm, Grønn

499,-
Les mer

Plantelys LED No.1 60cm 15W med adapter

Lengde 60 cm

599,-
Les mer

Eikebladsalat 'Green salad bowl'

4990
5 for 4
Les mer

Planteskje QuikFit Fiskars

Lengde 41 cm

209,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen