September – herlige høstmåned

Klar og frisk luft gir deilige dager i natur og hage med sopplukking, planting og turer. Nå er det tid for å starte på nytt både på jobb og skole, og vi har energi til å fornye og forandre også hjemme. Mange av oss følger med på trendene, og vi innreder med mer blomster og planter nå når vi forbereder oss på å være innendørs igjen.

Skap en grønn og deilig hverdag

Etter sommer og ferie får mange av oss lyst til å fornye og forbedre hjemmemiljøet vårt. Med flere planter, får vi det koseligere hjemme. Store, grønne planter, som draketre og fikentrær, kan med fordel plasseres et stykke inn i rommet. Svigermorstunge og aloe vera og er fine å ha på soverommet. Orkidéer fortsetter å være en storfavoritt, som med sine vakre blomster pynter opp både i vinduskarmen, på bord og skjenk.

Høstfint på balkong, altan og i entré

I entreen vil mange av oss ha det ekstra fint. Krysantemum, lyng og prydkål er noen klassikere som står til langt ut på høsten. Hebe, skimmia, berglyng, prydgress og sølvregn er ikke like vanlige, men vel verdt å teste ut i høstpottene dine. Bland gjerne noen bartrær i arrangementet for å få høyde og volum.

Neste vår begynner nå

September er en perfekt måned å gjøre klar hagen til en tidlig start til neste vår. Høstplanting av busker, trær og stauder kan være både lettere og morsommere, siden du får se hvordan hagen har utviklet seg gjennom sommeren, og dessuten er luften og nettene fuktigere, noe som gagner plantene. Vårblomstrende løk som tulipan, krokus, prydløk og russeblåstjerne planter du ut nå for å kunne nyte blomsterprakten neste vår. Vi har ferdigkomponerte, perfekte kombinasjoner som du lett kan plante ut der det passer. Tips til bra steder er i rosebedet og under trær og busker som blir grønne sent. 

Din egen hvitløk

For å kunne høste din egen hvitløk neste sesong må denne plantes nå om høsten. Hvis du har et grønnsaksbed, er det sikkert plass til den etter sommerinnhøstingen. Hvitløken kan også plantes andre steder i hagen.

Vil du vite mer?

Plant blomsterløk i høst >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc