Sett sammen en flott tulipanbukett, trinn for trinn

Sett sammen en flott tulipanbukett, trinn for trinn

Tulipaner er utrolig populære blomster, og med sine vakre farger og friske, grønne blader, lyser de opp i ethvert hjem. Her får du noen stelleråd og inspirasjon om hvordan du kan håndtere og arrangere en tulipanbukett på best mulig måte.

Trinn for trinn for et vellykket resultat

 1. Forbered godt
  Velg noen forskjellige bunter med dine favoritt-tulipaner som du finner i butikkene våre. Glem ikke å kjøpe en passende vase eller en grønnmiks for å kunne skape liv og til å piffe opp tulipanbuketten når du kommer hjem.
 2. Ett nytt snitt
  Så fort du er hjemme er det viktig å gi tulipanene et ferskt snitt før du setter dem i en vase, ettersom de da enklere tar til seg vann og næring. Et tips er å måle stilken mot vasen før du snitter for å få riktig lengde ut i fra din smak og valg av arrangement.
 3. Vann, vann og vann
  Fyll vasen med lunkent vann. La plasten sitte på gjennom den første tiden som tulipanene suger til seg vann, da får stilkene støtte av plasten som sitter rundt tulipanene. Bytt vann hver dag og vann ofte og mye. Tulipaner er tørste! Sett tulipanene på et kjølig sted gjennom natten. Enten i et kjølig rom eller utendørs om det er noen plussgrader ute.

Pimp tulipanbuketten

Nå er det på tide å arrangere tulipanene dine. Her kan du inspireres og velge stil ut ifra tre forskjellige typer arrangement:

 • Ensfarget danner en stilren dekorasjon på bordet. Bind et stort fang med ensfargede tulipaner. Jo enklere, desto bedre. En stor bukett røde eller hvite tulipaner i en vakker glassvase er en klassiker i de norske hjem. Det vekker garantert vårfølelsen til liv.
   
 • Fråtse i farge. Bland herlige, crispy tulipaner i miksede farger som gir et storslått og fargesprakende uttrykk. En stor bukett tulipaner i blandede farger, fanger oppmerksomheten uansett hvor de står i hjemmet.
   
 • Bland tulipaner med grønnmiks. Bruk gjerne grønne kvister og blader i buketten som gir en herlig duft. Et annet alternativ er å blande tulipanene med voksblomster eller brudeslør for et livlig uttrykk. Eller hvorfor ikke sette en ensom tulipan i en minivase som en enkel og moderne dekorasjon med et stilrent utseende?

Tulipandagen i januar

Tulipanen er nordmenns favorittblomst nummer en. Derfor er det ikke så rart at denne populære blomsten har fått sin egen dag.

Mer tulipan

Se utvalget av tulipaner her >> 
Les om tulipan >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc