Sju planter som gjør arbeidsmiljøet mer produktivt

Vi snakker mye om å innrede hjemmene med planter, men også arbeidsplassen vår blir bedre med blomster og grønt, uansett om det er på (hjemme)kontoret, skolen eller i en butikk.

Sju planter som gjør arbeidsmiljøet mer produktivt

Grønne innslag der du jobber og studerer kan løfte humøret, og planter kan gjøre oss både mer motiverte og konsentrerte.

Planter som gjør livet bedre

 1. Svigermorstunge
  Tåler det meste og tar ikke så mye plass. Passer både i vindu og lengre inn i rommet, på en hylle, pall eller pidestall.
 2. Gullranke
  Lettstelt plante med gulgrønne blader på lange ranker. Gullranken er fin både som hengeplante i ampel eller på en hylle, og som klatrende plante fra gulv eller vinduskarm.
 3. Fredslilje
  Fantastisk plante som trives både i vindu og et stykke inn i rommet. Store eksemplarer er fine på pidestaller og paller, gjerne sammen med andre grønnplanter.  
 4. Yuccapalme på elefantfot
  Heftig yucca på høy stamme med bred fot. Utmerket å plassere på gulvet eller på en lav benk på et lyst sted. Krever minimalt med stell og vann.
 5. Pengetre
  Hardfør og lettstelt sukkulent som trives godt i vinduskarmen eller i bokhyllen. Finnes i mange ulike sorter med varierende form og farger som er fine sammen i en gruppe.
 6. Arekapalme
  Stor, herlig palme som gir en skjønn følelse i rommet. Lett å stelle, trives i lyse forhold, men også et stykke inn i rommet.
 7. Grønnrenner
  Retrokul grønnplante med lange, smale blader med hvit midtnerve. Lett å stelle og ta stiklinger fra. Kan plasseres de fleste steder, i vindu, på hyllen og i ampel.

La alle hjelpe til for bedre trivsel

For å få enda mer utbytte av det grønne, kan alle engasjere seg i å ta hånd om og vanne plantene. Et vannings- og gjødslingsskjema kan enkelt settes opp, og gir en utmerket unnskyldning for å strekke på bena, spesielt om man har en stillesittende jobb.

En eller en gruppe egne planter på skrivebordet er så absolutt å anbefale for at alle skal kunne nyte plantenes nærvær. En artig og kostnadseffektiv idé kan være å ta med skudd og stiklinger hjemmefra og bytte med kollegaene for å få vekslet litt på plantelivet.

Lys opp mørke steder

Selv om arbeidsplassen din har sparsomt med lys, kan plantene trives her. Med plantelamper får både mennesker og planter et bedre miljø, og vintermånedene blir ikke like tunge. 

Les mer

Les mer om plantebelysningDin handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen