Slik får du plantene til å overleve ferien

Det er det evige spørsmålet når ferien kommer: Hvordan skal plantene klare seg? Bare rolig. Hvis du ikke har en nabo eller venn som kan stikke innom og vanne, finnes det noen knep til rådighet. Les mer her om hvordan du får plantene dine til å overleve ferien!

Slik får du plantene til å overleve ferien

Hold liv i plantene med disse knepene

Innendørs er det mange tips som gjør at plantene klarer en eller to ukers fravær. Med selvvanningspotte, vanningssystem, plastflasker, ferievannere, timer og andre smarte metoder får du plantene dine til å overleve og trives til du er hjemme igjen. Foruten knepene på listen nedenfor finnes det også smarte selvvanningspotter som garanterer at plantene dine trives.

 • Selvvanningspotte
  En selvvannende potte er en veldig bra ferievanner. Du heller vann i en beholder i krukken, vannet suges opp via en remse som gir veksten vann. En enkel og effektiv løsning.. Du fyller en beholdere i potten med vann og vannet suges opp via en remse, og videre til planten. 
   
 • Vanningskule
  En vanningskule er en glass- eller plastball med en nederdel formet som en trakt. Du fyller den med vann og fører deretter kulen ned i potten med trakten vendt nedover. Så tilfører den automatisk vann til planten når den trenger det. Hvis du ikke bryr deg like mye om estetikken, fungerer det også med en opp-ned plastflaske med et hull i bunnen øverst.
   
 • Ferievanner
  Når du er på ferie, er det perfekt å la plantene få vannet sitt med en ferievanner. Dette er en tråd som du plasserer med den ene enden i en bøtte med vann, og den andre i potten du vil vanne. Sett bøtten høyere enn potteplantene dine, så holder jorden seg fuktig takket være kapillærkraft. Større planter kan trenge to til tre vannere for å få i seg nok vann.
   
 • Vannbad
  Planter som trenger å holde seg jevnt fuktige og virkelig liker vann, kan du sette i vannbad, enten i badekar eller balje.

Vanning av balkong- og terrasseplanter

På balkong og terrasse skal du først sørge for at plantene får passelig med lys, for eksempel ved å sette dem ned på gulvet for mer skygge. Det gjør at de ikke tørker ut så fort. I tillegg kan du bruke et vannbesparende vanningssystem som automatisk vanner potteplanter, blomsterkasser og pallekarmer gjennom en fuktslange. Med en timer kan du bestemme plantenes vanningstider og dra på ferie uten å bekymre deg.

Les mer

Se alle selvvanningspotter >>
Se alle vanningssystemer og selvvanningbevattningssystem utendørs >>Vanningsboble

250 ml, Transparent

5490
Les mer

Ferievanner

5 pk, Grønn

7490
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen