Snittblomster - slik lykkes du

Snittblomster - slik lykkes du

Snittblomster kan være så mangt. Hverdagsluksus til deg selv, en vakker sammensatt bukett du kan gi bort, en enkel blomst i vase på badekarkanten eller en herlig stor bukett du kan slippe løs kreativiteten din på.

Vedlikehold

Lag nye snitt med en skarp kniv, tulipaner kan snittes rett. (Hvis du klipper, minsker blomstenes mulighet til å suge vann. Sett blomstene i vann så raskt som mulig i en ren vase. Ta bort blader som er under vannflaten, da minsker risikoen for bakterier i vannet. Bruk Chrystal plantenæring som følger med hver bukett. Fyll på vann annenhver dag, tulipaner er tørste og kan trenge påfyll oftere. Ikke plasser blomstene i direkte sol, eller i nærheten av frukt. Sett de kjølig om natten, hvis du kan det.

Sammen med markblomster

Hage og natur har ofte mye og bidra med til buketten din. Sett markblomster og kvister sammen med din nyinnkjøpte bukett, og lag en flott kreasjon du kan gi bort eller beholde selv. Vil du binde sammen buketten din er det best og bruke bast eller gavebånd. Tulipaner trives best om de får beholde plasten på så lenge som mulig når de suger opp vann, sett sammen buketten i kort tid før du skal gi de bort.

Vasen

Velg en vase som er høy nok, slik at blomstene står bra. Flasker, krukker, skåler og glass kan fungere som vase, bare de er ordentlig rene. Er buketten allerede bundet kan du la båndet sitte, da holder den formen lengre.

Dekorasjon i oasis

Ved hjelp av oasis kan du enkelt lage flotte dekorasjoner. Legg oasisen i et vannbad slik at den kan suge til seg vann før du begynner. Plasser oasisen i ønsket skål eller vase, snitt blomstene i ønsket lengde og stikk de ned i oasisen. Vann daglig, da holder de seg lengre.

Hvis blomstene begynner å visne

Det er mulig å redde blomster som henger med hodet etter et par dager. Snitt blomstene på nytt, gi bladene en dusj og sett de i rent, nytt vann.

Mot slutten

Blomster som har stått lenge f.eks. roser, peoner, krysantemum eller nellik, varer noen dager til om du skjærer blomsten av rett under hodet, og legger dem i en skål med litt vann.

Gi bort snittblomster

Hvem blir ikke glad for en herlig bukett med blomster? Vil du lage den ekstra luksuriøs kan du pakke den inn i cellofan (klar plast) og bind et fint bånd rundt. Vaser kan man aldri få nok av. Gi bort buketten ferdig snittet i en vase, mindre jobb for vertinnen.

Hjemtransporten

For å beskytte blomstene mot uttørking, sol og kulde bør du pakke de inn i papir etter du har betalt. Tar det mer enn en time før de kommer i vann, bør du surre fuktig papir rundt stilkene.

Hvis det likevel går galt.

Vi har 5 dagers garanti på alle våre snittblomster, og hjelper deg gjerne med nye dersom blomstene skulle visne før den tid.

> Snittblomster på Plantasjen