Spiselige blomster
Gi matrettene dine en fargesterk og smaksrik twist med våre spiselige blomster! Oppdag hvordan disse blomstene kan tilføre en kreativ touch og forvandle både middagsretter og bakverk. De brukes mer og mer i gourmetmat og bakverk for å gi både en visuell og en smaksmessig dimensjon. Spiselige blomster kan brukes i salater, desserter, drinker, te,og som dekorasjon på kaker og muffins. I tillegg til den fargerike estetikken, tilfører blomstene subtile smaker og aromaer til maten.
Avhengig av hvilken blomst det er, kan de smake søtt og blomstret, pepperaktig eller citrusaktig. Mange kokker og konditorer bruker spiselige blomster for å lage et unikt og sofistikert utseende på rettene de lager. Ikke alle blomster er spiselige, og noen dessuten giftige. Det er derfor viktig å bruke blomster som er dyrket fram spesifikt for å brukes til matlaging. Vi har samlet våre her på siden.
Disse kan du dyrke videre i en potte eller i hagen, og så bruke i for eksempel salater for å gi smak og farge. Du kan også bruke blomsterblader i smør og sukker for å gi smak, eller pynte muffins og pavlova.Prøv også å fryse inn vakre blomster i isbiter, for en unik touch i cactaildrinken eller den kalde tørstedrikken. Liker du spiselige blomster; ta også en titt på vårt utvalg av urter til bruk i te og guide til hvordan lykkes med spiselige blomster.