Springfrø - slik lykkes du

Springfrø - slik lykkes du

Springfrø-arten Impatiens hawkeri fra Ny-Guinea er en gledesspreder som tar seg godt ut både innendørs og ute i store krukker om sommeren. Den har rikelig med blomster og er tilgjengelig i mange forskjellige farger, fra hvit til rosa, cerise, lakserød, lilla og tofarget.

Bruksområde

Med noen springfrø i kjøkkenvinduet kommer du i godt humør hver gang du skal lage mat. De liver opp hjemmet med herlige farger. Blomstene er fine å plassere sammen med grønne planter som husfred og Muehlenbeckia axillaris. Om sommeren får Impatiens hawkeri rikelig med blomster, og den blir utrolig vakker når den plasseres i store krukker. Den trives aller best i sommerblomstjord. Plant gjerne flere i samme krukke sammen med eføy eller Muehlenbeckia axillaris, så får du en herlig bukett som kan stå i halvskygge til skygge.

Plassering

Trives best med en lys plassering, men ikke i direkte sollys.

Vanning og stell

Impatiens hawkeri trives best når den vannes rikelig, omtrent hver tredje dag. Tøm ytterkrukken for eventuelt overskytende vann. Gi blomsten næring en gang i uka fra april til september, så trives den godt og blomstrer lenge. Plukk av visne blomster fortløpende, så får knoppene mer energi.