Stjerneskjerm – planting og stell

Hvis du er på jakt etter en utrolig vakker og delikat staude som kan fylle tomrommet som kan oppstå i sommerbedet, da er stjerneskjerm noe for deg!

Stjerneskjerm – planting og stell

Vitenskapelig navn (Latin): Astrantia
Familie: Skjermplantefamilien (Apiaceae)

Dyrking og stell av stjerneskjerm

Denne søte stauden krever ikke mye stell for å trives. Det fungerer like bra å dyrke planten fra frø som å plante ferdige planter. Stjerneskjerm sår seg selv, dvs. at den med årene vil øke i antall og dekke et enda større område. Stjerneskjerm trives best når den får stå i moldrik, næringsrik og godt drenert jord. For mye fuktighet kan føre til at planten råtner, så det er bedre med for lite vann enn for mye. Hvis du bruker plantejord, har du valgt riktig, og kombinerer du med litt kugjødsel eller hagegjødsel, vil stjerneskjermen vokse seg kraftig og vakker. Stjerneskjerm trives best når den får stå i sol eller halvskygge, dvs. at den trives på de fleste steder i hagen. Husk imidlertid at jo mer sol, desto flottere blir fargen på blomstene og bladene.

Stjerneskjerm i bed – en yndig staude

Hvis du vil ha et bed med et litt vilt utseende, er stjerneblomst det rette valget. Det er en plante som trives i vill tilstand, og fordi den er flerårig, trenger du ikke å bruke så mye tid og krefter for å lykkes med denne klassiske stauden. Stjerneskjerm er også en plante som overøser deg med blomster, og gir deg vakre farger som varer lenge om sommeren. Du vil med andre ord få god tid til å nyte stjerneskjermens sjarm, ikke bare i bedet ditt, men også i hagen som helhet.

Utseende og egenskaper

Stjerneskjerm er med sin buskete vekstmåte og minimalistiske utseende en veldig nøytral plante som passer godt sammen med en rekke andre planter – men den fungerer også utmerket godt som solitær.

Utseendet er altså stjerneskjermens storhet, og med sin opprette stil skaper den et yndig innslag i hagen som føles både naturtro og ekte. Med stjerneskjerm blir det enkelt å få til en litt vill følelse i hagen! Stjerneskjerm passer også veldig godt som snittblomst i buketter, og kan tørkes.

stjärnflocka

Stjerneskjerm er en plante som ikke bare gir fyldighet og følelse i bedet, men også herlige nyanser av ulike farger akkurat der du trenger det. Den finnes i mange ulike sorter og med ulike fargenyanser, slik at du kan velge akkurat den eller de fargene du trenger for å legge den siste touchen på sommerbedet!

Korte fakta

  • Kalles også for oldemorsblomst
  • Vokser vilt i sentrale og sørlige deler av Europa
  • Ble tidligere brukt som medisinplante
  • Har vært dyrket siden renessansen
  • Kan bli opptil 70 cm høy
  • Blomstrer fra juni til september

Skap din egen plantedrøm!

Slik lykkes du med stauder >>
Enkle tips til vanning av planter ute vår og sommer >>
Følg våre steg for å lykkes med ditt drømmebed >>

Du er her:

Temaer:

Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen