Stuehortensia - slik lykkes du

Stuehortensia - slik lykkes du

Stuehortensia (Hydrangea macrophylla) er en praktfull plante med store klaser hvite, rosa, lilla eller blå blomster. Den bidrar med mye farge til hjemmet og kan plasseres i vinduer eller et stykke inn i rommet. Hortensiaer finnes i forskjellige størrelser og er populære å gi bort som gave, gjerne i en fin potte.

Bruksområde

Hortensia brukes som potteplante innendørs i vinterhalvåret og kan fint plasseres sammen med andre blomsterplanter med samme farge. Bland gjerne inn noen grønne planter i gruppen for å skape harmoni og balanse. Hortensiaen kan også brukes som snittblomst og legges fint merke til når den står alene i en vakker vase. Om sommeren kan du eventuelt flytte hortensiaen ut på balkongen eller altanen. Det blir lettere å stelle den hvis den plantes om i en større krukke. Plant den gjerne sammen med eføy, som kan henge ned over krukkekanten.

Plassering

Trives i lyse vinduer, men uten direkte sol. Hortensiaen kan stå svalt, ned til 15 grader. Da holder blomstene enda lenger.

Vanning og stell

Hortensiaen vil ha rikelig med vann. Når den blomstrer, skal jorden være fuktig hele tiden. Gi planten næring annen hver uke i sommerhalvåret og klipp bort visne blomster underveis. Når sommeren kommer, trives hortensiaen best utendørs. Plant om i større krukker med hortensiajord og plasser i halvskygge på altanen eller balkongen. Hortensiaen kan også plantes i rabatten med skygge for å blomstre etterfølgende år.