Svibel - slik lykkes du

Svibel - slik lykkes du

Svibler er for mange en nødvendighet til jul. De sprer en herlig duft, og er lette å stelle ettersom de står på en løk som gir dem næring og en viss fuktighet. De finnes i mange ulike farger hvor de vanligste er hvit, blå og rosa.

Plant svibel i en gruppe

Svibel er vakre å plante i en gruppe med andre planter og blomster, gjerne sammen med små echeveria eller minijulestjerner. Dekorer med putemose eller grønnmose, en rosett, en nisse eller en stjerne. Vann når jorden har tørket opp rundt løken.

Du kan også sette svibler i en svibelvase. Ta bort all jord, og skyll av løken. Pass på røttene. Fyll vann i vasen slik at røttene rekker ned.

Svibel i vinduet

Hvorfor ikke henge opp sviblene i et vindu? Pakk inn jordklumpen (som du først har vannet) med grønnmose, og bind den fast med en grov snor. Heng sviblene opp i ulike høyder. Dusj mosen noen ganger i uken for å holde den frisk.

Råd om stell og overvintring

Bytt ut sviblene i arrangementet etter hvert som de visner. Om du vil, kan du også spare løkene til etter jul ved å sette dem bort, klippe bort blomsterstengelen, og la bladene visne ned. Stans vanningen, oppbevar dem mørkt og tørt, og plant dem ut i hagen til våren.

Våre herlige svibler og julegrupper med svibler i glass, skåler og potter finner du i kategorien Juleplanter.