Tips og inspirasjon om julegrupper og arrangementer

Tips og inspirasjon om julegrupper og arrangementer

Å lage sine egne julegrupper og arrangementer er både enkelt og morsomt. Bruk for eksempel en kurv, et vakkert fat eller en glasskål. Legg lecakuler, mose eller jord som grunnlag i bunnen. Plasser plantene, gjerne flere av samme sort, i beholderen, fyll på med hvit eller grønn mose eller putemose. Dekorer med en nisse, en juletrekule, en stjerne eller et eple.

Her kommer fire tips som trigger fantasien:

1. Minijulestjerner på julebordet: Juleblomst nummer én. Fantastiske å plante i gruppe uten at de forhindrer sikten over bordet. Mose og litt granbar passer fint til.

2. Staselige amaryllis i spisestuen: Gir et høyt og iøynefallende arrangement. Bruk en stabil beholder, og legg noen steiner rundt amaryllisløkene slik at de står stødig når de store klokkene åpner seg. Sett gjerne på en amaryllisstøtte før blomstene blomstrer.

3. Robuste hyasinter til salongbordet: Sprer herlig duft når de blomstrer. Vakre å samplante med et par små echeveria. Dekorer med putemose. Vil du gjøre det ekstra festlig, kan du strø litt glitter på mosen.

4. Trendy orkideer som gave: Orkideer er også fine å plante i gruppe, og passer utmerket til jul. Plant tre hvite orkideer sammen i en beholder, og dekk med dekorasjonsbark eller grønnmose. Dekorer med en rosett, en nisse eller en glitrende stjerne. Et arrangement i tiden som varer lenge.

Om du vil fordype deg i emnet anbefaler vi at du leser om våre ulike typer juleblomster og hvordan du tar hånd om dem. Når du likevel besøker oss for å kjøpe juletre, synes vi også at du skal passe på å komplettere med våre juleblomster. La oss hjelpe deg med å få en riktig god jul!