Topp fem høstplanter som tåler frost

Alltid drømt om vinterhage? Du trenger ikke et oppvarmet drivhus for å ha planter som klarer seg året rundt. Med rett type isolasjon klarer mange planter seg utmerket selv i flere minusgrader. Slipp frostskader og les om plantene som best tåler frost her!

Topp fem høstplanter som tåler frost

Vinterbestandige planter til balkong og inngang

Hvilke planter tåler frostnetter og er vakre året rundt? Det avhenger litt av hvordan du isolerer og hvilken del av landet du bor i. Mange planter tåler noen få minusgrader, men krever isolering og pleie for å overleve en kald vinter. Her er de fem mest populære plantene som tåler frost og er å finne på mange balkonger, altaner og uteplasser:

 • Eføy – en eføy som har slått rot, tåler både frost og snø. Har du eføyen i en potte, kan du dekke den med løv, granbar eller sekkestrie for å isolere den mot kulden. Eller kjøp en frostbestandig potte som er isolerende for plantenes røtter. Den er grønn, klatrende og vakker året rundt.
   
 • Lyng – den riktblomstrende lyngen finnes i flere farger og gir høsten blomsterprakt der den står i potter og bed. Det finnes ulike sorter lyng, med ulik hardførhet.
   
 • Alpefiol – en fargesprakende blomst som trives best utendørs og tåler temperaturer ned til frysepunktet. Vil ha vann på skål og trives i halvskygge. En skjønnhet du kan beundre utendørs om våren og høsten.
   
 • Skimmia – en vintertolerant dvergbusk med bær og blomster som er en fryd for øyet året rundt. Gjør seg godt sammen med lyng i en større potte.
   
 • Gran – et perfekt valg når du vil ha noe virkelig hardført i vinterhalvåret. Denne lille granen er dessuten fin å pynte med alt fra lysslynger til kristtorn når det er sesong for det.

Slik tar du best vare på vinterplantene

Når du har bestemt deg for å lage en hage for lavere temperaturer, gjelder det å stelle plantene riktig fra starten av. Du bør vanne sparsommelig, siden det er mindre behov for vann når det er kjølig. Har du potter med overvintrende blomster på balkongen, kan du isolere dem med isopor eller filleryer og sette dem under et tak eller et bord for å skape et beskyttende lag.

Tips til flere planter som tåler kulde

I tillegg til de ovennevnte plantene finnes det mange flere som tåler kalde netter, frost og snø.

 • Bladliljer kommer i ulike farger og trives best i halvskygge til skygge. De mer storvokste sortene klarer seg også godt i en isolert potte ute i vinterhalvåret.
   
 • Kulethuja er et bartre som ikke har noen problemer med å overleve vinteren. Gjerne i en stor, isolert potte med mye jord. Som en bonus blir den til og med kuleformet helt av seg selv.
   
 • Klematis er en klatreplante som mange planter ut sent om våren mot et espalier. Denne trives i en større potte om vinteren og vil gjerne stå et solrikt sted, men med skygge rundt røttene.

Har det kommet snø på plantene – la den bli liggende for å beskytte plantene mot kulden. Snø har veldig god isolasjonsevne.

Les mer

Vårblomster i potte - slik lykkes du >>
Stemorsblomster – slik lykkes du >>Skimmia rubesta

Ø10,5 cm, Rød

129,-
2 for 229,-
Les mer

Hvitgran

Høyde 70 cm, Grønn

259,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen