Trådblomst – fakta og råd om stell

Trådblomst er en blomstrende plante som kommer fra det sørlige Brasil. Til forskjell fra andre gloxinia-planter, har denne planten mindre blader som kjennes harde ut. Den liker å spre seg og kan med fordel brukes som hengeplante.

Trådblomst – fakta og råd om stell

Vitenskapelig navn (Latinsk): Nematanthus gregarius
Familie: Gloxinia (Gesneriaceae)

Blanke blader og fargerike blomster

På samme måte som for mange andre planter er det blomstenes spesielle utseende som har gitt navn til planten. I tillegg til de blanke, grønne små bladene får denne planten blomster som med litt fantasi ser ut som flere trutmunner (plantens svenske navn «pussmunn»). Blomsten kan beskrives som en fargerik og oppblåst ballong, med en liten åpning på toppen.

Trådblomsten får stort sett blomster i en oransje eller rødoransje farge som vokser mellom bladverket. Den engelske benevnelsen er Goldfish Plant, og det kreves ikke mye fantasi for å se hvorfor blomsten har fått dette navnet. Fargen er nemlig svært lik fargen på gullfisker.

Hvordan planter og hvor plasserer jeg trådblomsten?

  1. Trådblomsten bør settes i en passe lav potte.
  2. Plant den i vanlig blomsterjord, helst om våren.
  3. Sørg for at du plasserer planten på et luftig og lyst sted.
  4. Den tåler direkte sollys, men helst ikke for lenge.

Hvis du ser tegn på at planten har fått for mye sol, kan du alltids bruke gardinene for å dekke til vinduet eller for å filtrere lyset. Du kan selvfølgelig også flytte potten til et mer egnet sted. Selv om trådblomsten trives best på luftfuktige steder, så tåler den også å stå på steder med tørr luft hvis den blir sprayet med vann nå og da. Denne potteplanten kan med fordel stå innendørs store deler av året, og utendørs når sommeren kommer.

Trådblomst er ikke giftig, så denne planten kan du godt ha selv om du har husdyr eller småbarn hjemme.

Stell av trådblomst

Trådblomsten er lettstelt takket være dens evne til å tåle tørre perioder. Den har små sensitive røtter som fort kan begynne å råtne hvis jorden er fuktig for lenge. For at planten skal trives så godt som mulig og gi flere vakre blomstringer, bør du la blomsterjorden tørke litt mellom vanningene.

Planten kan uten problem stå innendørs eller på steder som ikke blir for kalde. Trådblomsten kan tåle temperaturer på rundt 5-10 grader, men det kan føre til at den ikke har like mange og flotte blomstringer. Potteplantenæring er alltid bra for planten, spesielt om sommeren når den vokser. Du kan også bruke en liten dose næring i vannet om våren og høsten.

Med riktig stell kan trådblomsten blomstre vakkert i flere år. Bladene holder seg alltid grønne, og med litt hell kan den blomstre flere ganger i året. Hvis planten er meget ung, kan det ta omtrent ett år før den begynner å blomstre regelmessig. Etter hvert kan det hende du må plante om trådblomsten i en større potte.

Lignende planter fra samme art

Trådblomstarten Nematanthus har mange vakre medlemmer. Det de alle har til felles er deres hardføre natur og at de er lettstelte. Det som skiller de forskjellige plantene er blomstenes farge og størrelse. Nematanthus Albus har for eksempel hvite, litt lodne blomster.

Du finner trådblomst blant våre blomstrende planter >>

Du er her:


Potte

Ø15 cm, Hvit

129,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen