Tuja 'Brabant' 120-140cm

Tuja 'Brabant' 120-140cm

  499,00
Vintergrønt bartre med bred søyleform og grovt, friskt bar; vokser raskt, meget aktuell som hekkplante. Noe bronsebrun farge om vinteren. Nøysom men lite kalktolerant. Bør beskjæres, klipp ofte og lite.
Thuja occidentalis 'Brabant' 10L
Salgsperiode fra: Mai
Salgsperiode til: September
EAN 4017891259499
Høyde 140
Størrelse innepotte 28 cm
Thuja ’Brabant’ er en av våre mest populære hekkplanter. Dette er en eviggrønn plante som kan bli 6-8 m høy og vokser raskt, både i høyden og bredden. Den trenger derfor å klippes om du ønsker den som hekk. Klipp da ofte og lite, i perioden tidlig vår til august-september. Klipp ikke toppen før den har nådd den høyden du ønsker, men sidene bør du trimme hvert år. Da får du den grønne tette veggen du ønsker.Evigrønt bartre som vokser raskt. Løs, søyleformet vekst med frisk grønnfarge. Får noe bronsebrun farge om vinteren. Planteavstand i hekk: ca 2-4 stk pr meter, avhengig av sort, størrelse og hvor raskt du ønsker en tett hekk

Vær oppmerksom på at sortimentet kan variere fra sesong til sesong, og mellom ulike butikker.

Steg for steg / stell

Trives best i sol eller halvskygge

Trives i jevnt fuktig, veldrenert, nøytral til lett sur jord. Jevn vanning. Bør ikke tørke første vekstsesong. Liker ikke å stå med røttene i vann. Gjødsles på våren, rundt St. Hans og senest månedsskifte juli/august. Bruk gjerne Blåkorn som ikke inneholder kalk. Husk at den er raskt oppløselig så ikke bruk for mye slik at du svir røttene.

Planteveiledning: La planten stå å trekke i en bøtte med vann minst 30 min før du skal plante. Grav en 50-60cm dyp og bred grop. Bland tilgjengelige jord med minst 1/3 plantejord, veksttorv eller barkkompost. Fjern plastpotten og sett planten i gropen så rotklumpen havner straks under omkringliggende nivå. Vannes regelmessig med ca 1-3 ukers mellomrom den første vekstsesongen. Gjødsles på våren med spesialgjødsel for barvekster eller naturgjødsel. Ev. beskjæring innskrenker seg til å toppe ved passende høyde eller begrense tilveksten. I tørre perioder og om høsten er det viktig å vanne. Barvekster mister vann gjennom baret tidlig på våren når solen begynner å varme, og får ikke sugd opp vann fra jorden som fremdeles er frossen. Følgene blir tørkeskader, som vi ofte feilaktig tolker som vinter- eller kuldeskader. Du kan forhindre fordamping ved å dekke plantene med strieduk eller fiberduk.