Vårblomster i potte – pynt inngangspartiet til vår

Når våren kommer vil vi gjerne pynte inngangspartiet, verandaen og trappen med vårens favorittplanter, fargeglade dekorasjoner og krukker. Her er våre beste tips.

Vårblomster i potte – pynt inngangspartiet til vår

Gjør det fint ute når vårsola titter fram, og ønsk våren velkommen. Du og alle som besøker deg vil fort merke hvilken forskjell blomster og dekorasjoner kan gjøre.

Uteplanter i potter på våren

Fyll potter og balkongkasser med vårens blomster, der stemor står i hovedfokus. Enkelte planter klarer seg bra selv i et par minusgrader, mens andre gjerne vil ha plussgrader og sol for å trives. Disse plantene er gode valg om våren:

Stemor – vårens dronning, uten tvil. Det finnes store og små, ensfargede og flerfargede stemorsblomster, og best av alt – de tåler en minusgrad eller fem.

Eføy klarer seg bra i kulde, og er fin å plante sammen med vårens blomstrende planter.

Spanske margeritter elsker sol, da åpner blomsten seg opp og snur seg mot solen, men den en tåler litt kulde på våren, ned til cirka 0 grader. Her får du fargeprakt fra tidlig på våren til langt utover høsten.

Margeritter bør ikke plantes ut før faren for frost er over, men etter dette er den en tøffing, som leverer blomster utover hele sesongen. Finnes i klassisk hvitt med gult i midten (som prestekragen), men også i flere andre spennende farger.

Dichondra, mest kjent som sølvregn, er en rasktvoksende, vakker plante med sølvfargede blader og hengende vekst – perfekt i samplantinger, siden den fremhever og forsterker mer fargerike planter. Kan brukes i pottene sammen med sesongplanter fra vår til sent på høsten.

Klokkeblomster (campanula), som for eksempel krypklokke, sprer tidlig vårglede og er fin å ha innendørs mens du venter på at siste rest av vinter takker for seg. Plant den ut når det ikke lenger er fare for nattefrost.

Betulia blomstrer fra tidlig på våren til frosten kommer på høsten. Brukes ofte på kirkegårder, men er like nydelig i potter og krukker ved inngangspartiet. 

Pelargonia anses for å være en lettstelt plante som du kan plante ut nesten hvor som helst, men den tåler ikke frost, så vent med å flytte den ut til du er sikker på at gradestokken ikke kryper ned mot 0 på natten.

Lavendel elsker sol og varme, og er ikke en blomst for de første ukene av våren, med litt usikre temperaturer. Når våren har satt seg, er det imidlertid perfekt å fylle en hel potte med herlig lavendel.

Samplanting – fine plantekombinasjoner på våren

Velg gjerne ut en farge eller et tema – lekent, stilrent eller naturlig – og sett sammen planter som er i harmoni. Mange planter av samme farge gir ro og fyldighet. Kontraster gir liv og løfter hverandre frem. Her er tre plantekombinasjoner som er verdt å teste i utepottene når vårsola begynner å varme.


Stemor og eføy er en klassisk kombinasjon, som aldri slår feil – den store fordelen med disse, er at begge plantene tåler noen små kuldegrader.
 


Pelargonia eller spanske margeritter sammen med Dichonda er også sikre vinnere, så fort det ikke lenger er fare for frost.
 

Se alle våre vårblomster

Dekorasjoner ved inngangspartiet

Når du har bestemt hvilke blomster som skal plantes, kan du enkelt legge til andre dekorasjoner for å få den vårfølelsen du leter etter.

 • Mose
  Mose er undervurdert som dekorasjon. Legg mose rundt plantene og se hvordan hele potten plutselig blir en dekorasjon – selv før plantene har fått vokst seg til for sesongen.
 • Dekorstein
  Du kan også bruke dekorstein for å fylle ut mellomrom mellom vårblomstene, det gir en stilren og moderne «look and feel».
 • Bark
  Prydbark gjør seg også godt i potter, dessuten hjelper det til med å holde på fuktigheten, slik at du ikke må vanne like ofte. 
 • Grener
  Grener fra bjørk eller vrihassel er dekorative i seg selv, og kommer godt fram om du setter dem sammen med plantene.
 • Potter
  Utepotter i ulike former og farger setter fort standarden for en innbydende inngang. Velg en potte med dreneringshull, som er laget for å stå ute.
 • Dørkrans
  Prikken over i-en ved inngangspartiet med å lage din egen vårkrans. Avskårne blomster, gåsunger og lysegrønne blader kan kombineres med den pynten du måtte ønske. 

Flere tips og rådDin handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen