Skumblomst – vårens utvalgte Plantasjen-staude 2022

Skumblomsten er en flott blomstrende staude som finnes i ulike sorter. Den er hardfør, og de lyserosa blomstene slår ut i herlige, luftige aks.

Skumblomst – vårens utvalgte Plantasjen-staude 2022

Vitenskapelig navn (Latinsk navn): Tiarella
(Foto: Tom Meaker/shutterstock.com)

Siden skumblomsten trives i halvskygge til skygge, er den super å plante som markdekker under busker og trær. De tueformende staudene blir cirka 20–30 cm høye, avhengig av sort, og passer også veldig godt i et skyggefullt bed eller som kantplante.

Skumblomstene i vårt sortiment er merket med overvintringsbokstaven A, noe som vil si at de er hardføre og tåler de kalde vintrene i nord godt.

Plantene blomstrer i mai til juni, og med sine fine bladfarger og bladformer er den dekorativ i hagen gjennom hele sesongen.  

Ulike sorter skumblomst

Vi har tre sorter skumblomst i årets sortiment. Felles for alle er at de har stilker med mørk rosa knopper som nedenfra og opp slår ut i fluffy lysrosa aks.

  • ‘Pink Skyrocket’
    Grønne flikete blader og mørke bladnerver.
  • ‘Angel Wings’
    Grønne hjerteformede blader, takkede kanter og mørke bladnerver.
  • ‘Sugar and Spice’
    Flikete grønne blader med brunrøde tegninger.
Foto: Paul Atkinson/shutterstock.com

Plante- og stelletips for skumblomst

Første bud for å lykkes med en staude, er å velge en plassering hvor skumblomsten har gode forutsetninger for å trives. For skumblomstens del vil det si et sted i skygge eller halvskygge. Plant gjerne flere planter av samme type i grupper av oddetall. Det gir et harmonisk uttrykk i hagen.

Planting

Plant så fort som mulig etter du har kommet hjem med planten. Planten kan også plantes i potte eller plantekasse, men velg da en romslig variant med god plass til plantene. I en stor potte får rotsystemet tilstrekkelig med rom for å vokse seg til. Det er fordelaktig for både bladverkets vekst og blomstringen.

Jord og gjødsel

Skumblomsten trives i humusrik, drenert og ikke for tørr jord. Bruk god plantejord som er veldrenert og fuktbevarende. Bland gjerne litt kugjødsel i jorden ved planting, og gjødsle med hagegjødsel etter en måneds tid.

Vanning

Før plantene har etablert seg, trenger de litt ekstra hjelp. Vann regelmessig både den første og andre sesongen. Etter hvert vil du se at staudene i større og større grad kan leve av det regnvannet som kommer.

Stauder er generelt meget takknemlig planter. Får de en god start, klarer de seg ofte godt selv. Den første sesongen kan du med fordel fjerne eventuelt ugress som blander seg inn blant plantene, men etter dette er det stort sett nok med en nedklipping og litt gjødsel på våren samt litt vann i vekstsesongen.

Flere tips og råd

Du er her:

Temaer:

Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen