Tenn et lys og gjør det fint for dine nærmeste på allehelgensdag

Tenn et lys og gjør det fint for dine nærmeste på allehelgensdag

Gjør det høstfint for dine avdøde kjære med planter og tente lys. I tiden frem til og rundt allehelgenshelgen pleier kirkegårder og minnelunder å pyntes med lys, blomster og grønt. Også hjemme kan du tenne et lys for dem du savner og tenker på.

Tid å minnes

Lys og gravlykter

Gravlykter, dekorasjoner, betonghjerter og andre dekorasjoner pynter opp samplantingene. Lykter til gravlyset gjør at disse brenner lenger og forhindrer at de slukker når det blåser og regner.

Plant fine høstplanter

 • Ferdige blomsterskåler
  Vi har ferdige skåler med lyng i ulike farger og andre grønne planter som passer fint nå på høsten. Kombiner gjerne med barnålsplanter i ulik høyde og form, for eksempel hvitgran og sypress.
   
 • Grønt Hebe
  Grønt Hebe er en liten grønn plante som finnes i ulike sorter og nyanser. De er fine å plante sammen og danner da små puter.
   
 • En klassiker
  En klassisk kombinasjon er lyng og sølvkrans. Legg gjerne litt granbar rundt for å ramme inn.

En rosebukett

På Plantasjen finner du vakre roser i mange ulike farger og høyder som passer like godt liggende på bakken som stående i en diskret gravvase som enkelt kan settes ned i bakken ved graven eller minnelunden.

Tenn et lys der du er

Også hvis du ikke kan gå på graven, er et tent lys en fin måte å minnes dem som ikke lenger er blant oss. Gravlys som er laget for å brenne lenge ute i kulde og ruskevær, fungerer for eksempel utmerket også ved inngangspartiet og på uteplassen i lykter som er beregnet for litt større lys. Men pass på at de står stødig og ikke kommer nær lettantennelige materialer.

Tradisjon

Allehelgensdag er en gammel kristen tradisjon og en dag da vi hedrer minnet av våre kjære. Denne dagen og helgen går mange av oss til kirkegårder og minnelunder for å tenne lys og legge ned høstblomster, kranser og dekorasjoner på gravene til våre avdøde kjære. Når mørket faller på, lyser tusener av lys stemningsfullt opp kirkegårdene rundt om i landet.

Se mer

Se våre snittblomster her >>
Se vårt utvalg av gravdekorasjoner og kranser her >>
Se våre lykter her >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc