Lettstelte planter med få krav er perfekt for deg som ikke har tid til noe annet enn sporadisk vanning, men likevel trakter etter et levende hjem med friske grønne planter.

Lettstelte planter

Det finnes lettstelte planter som bare er herlig grønne, og så finnes det de som blomstrer fra tid til annen. Det de fleste har til felles, er at de tåler å tørke ut skikkelig mellom hver vanning, noe som er en fordel om du har en tendens til å glemme vanningen eller om du reiser mye. 

Potteplanter har forskjellig trivsel i forskjellige omstendigheter. Ofte har man vinduer mot ulike himmelretninger. Selv om dette ikke skal stå i veien for valget av plante, kan det være greit å finne ut om plantene vil ha sollys eller trives best i skyggen.

8 flotte og lettstelte planter

 • Bonsaifiken
  Bonsaifiken har vakre grønne blader, liker mye lys og ser ut som et lite bonsaitre. Den trives best der det er sol og tåler å tørke ut mellom vanningene.

 • Kaktus
  En praktfull kaktus i stuevinduet trekker garantert til seg blikk. Er du heldig, kan det til og med hende at den blomstrer, særlig om du har latt den stå svalt en stund. Kaktuser tåler temperaturer mellom 10 og 25 grader og trives like godt i sterk sol som i skyggen.

 • Sjømannstrøst (Aglaonema)
  Sjømannstrøst er en super plante for alle som tenker de ikke har grønne fingre. Den krever lite, men gir likevel mye tilbake. Det spesielle med denne er at den ikke trenger så mye lys, perfekt i en litt mørk krok.

 • Draketre (Dracaena)
  Draketre er en glinsende, grønn innendørsplante som finnes i flere ulike varianter – for eksempel marginata. Stabil, robust og luftrensende. Stiller ingen høye krav hverken til lys eller vanning.

 • Smaragdpalme (garderobepalme)
  Smaragdpalmen er en ytterst lettstelt klassiker som aldri går av moten. Dette er en favoritt i mange kontorvinduer, der utseendet er viktig, men tiden er knapp. En grønn plante som ikke stiller store krav og som klarer det meste.

 • Porselensblomst (Hoya)
  En porselensplante kan med fordel tørke ut mellom hver vanning. De har ofte behov for å bindes opp i en form for stativ, for eksempel en bue. Med de riktige lysforholdene, kan du være heldig og få se små hvite og velduftende blomster ta form foran øynene dine. De er så perfekte og blanke at de får tankene til å gå mot kunstige materialer, som for eksempel porselen.

 • Monstera (vindusblad)
  Monstera er en relativt stor grønn plante med klart grønne blader og et friskt utseende. De krever god plass, men vil helst ikke stå i direkte sollys. Perfekt for deg som liker å ha store, men få planter rundt deg.

 • Elefantøre
  Elefantøre – jo mindre lys, desto større blader. En spredt, sjarmerende plante som ikke stiller store krav og som ser ut som elefantører på stilk.

Finn din favoritt blant våre lettstelte planter

Flere tips og rådMonstera

Høyde 55 cm, Grønn

179,-
Les mer

Porselensplante på bøyle

Høyde 40 cm, Grønn

249,-
Les mer

Monstera

Høyde 70 cm, Grønn

549,-
Les mer

Smaragdpalme

Høyde 30 cm, Grønn

129,-
Les mer

Calathea 'Medallion'

Høyde 80 cm, Grønn

499,-
Les mer

Bjørkefiken 'Danielle'

Høyde 115 cm, Grønn

499,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen