Lettstelte planter

Uansett hva du ser etter, så finnes det en lang rekke lettstelte planter å velge mellom. For den som ikke har tid til noe annet enn sporadisk vanning og allikevel lengter etter blomsterprakt og litt grønt rundt seg.

Fine lettstelte planter med få krav

Det finnes lettstelte planter som bare er deilig grønne, og så finnes det de som blomstrer fra tid til annen. Det de fleste har til felles, er at de tåler å tørke ut skikkelig mellom hver vanning, noe som er en fordel om du har en tendens til å glemme eller ofte reiser bort.

Potteplanter har forskjellig trivsel i forskjellige omstendigheter. Ofte har man vinduer mot ulike himmelretninger, og dette burde ikke stå i veien for valget av plante, men det kan være greit å finne ut om plantene vil ha sollys eller trives best i skyggen.

Tagger, blomster eller blad?

Planter er slående uansett sort. Kanskje lengter du mot varmere breddegrader og vil skape en følelse av ørken eller blomstrende middelhavsøyer hjemme.

 • Bonsaifiken
  Bonsaifiken har vakre grønne blader, liker mye lys og ser ut som et lite bonsaitre. Den trives best der det er sol og tåler å tørke ut mellom vanningene.

 • Kaktus
  En praktfull kaktus i stuevinduet trekker garantert til seg blikk. Er du heldig, kan det til og med hende at den blomstrer, særlig om du har latt den stå svalt en stund. Kaktuser tåler temperaturer mellom 10 og 25 grader og trives like godt i sterk sol som i skyggen.

 • Draketrær
  Draketre er en glinsende, grønn innendørsplante som finnes i flere ulike varianter – f.eks. marginata. Stabil, robust og luftrensende. Stiller ingen høye krav hverken til lys eller vanning.

 • Smaragdpalme
  Smaragdpalmen er en ytterst lettstelt klassiker som aldri går av moten. Dette er en favoritt i mange kontorvinduer, der utseendet er viktig men tiden er knapp. En grønn plante som ikke stiller store krav og som klarer det meste.

 • Porselensblomst
  En porselensblomst kan med fordel tørke ut mellom hver vanning. De har ofte behov for å bindes opp i en form for stativ, for eksempel en bue. Med de riktige lysforholdene, kan du være heldig og få se små hvite og velduftende blomster ta form foran øynene dine. De er så perfekte og blanke at de får tankene til å gå mot kunstige materialer, som f.eks. porselen.

 • Vindusblad
  Vindusblad er en relativt stor grønn plante med klart grønne blader og et friskt utseende. De krever god plass, men vil helst ikke stå i direkte sollys. Perfekt for deg som liker å ha store, men få planter rundt deg.

 • Elefantøre
  Elefantøre – jo mindre lys, desto større blader. En spredt, sjarmerende plante som ikke stiller store krav og som ser ut som elefantører på stilk.

Vil du vite mer?

Få råd og tips om hvordan du lett tar hånd om ulike typer planter:

Lettstelte planter – hurtigguide for overlevelse >>
Ikke gå glipp av hele utvalget vårt av grønne planter >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc