Bærekraft

Bærekraft

Ambisjonen vår er at bærekraft skal være en integrert del av forretningsstrategien vår. Dette fordi bærekraft spiller en viktig rolle for produktutvalget vårt, virksomheten og partnerne våre. Vi jobber for å være en transparent aktør og bidra til et bærekraftig samfunn. Vi jobber kontinuerlig for å sikre at både våre miljøkrav og krav til sosial bærekraft gjennomsyrer virksomheten vår i alle ledd, fra frø til plante og kompostering.

Med planter som utgangspunkt har Plantasjen en nær kobling til naturen, og vi jobber på mange forskjellige måter med å både øke vårt positive bidrag til en bærekraftig utvikling og redusere vår negative påvirkning. Virksomheten vår er bygget på sortimentet vårt, som hovedsakelig består av planter. Det er viktig for oss at produktene våre både holder en god kvalitet, og at sortimentet omfatter produkter som gjør det mulig for kundene våre å ta bærekraftige valg. Det er også viktig for oss å drive virksomheten på en effektiv måte som bidrar til å minske vår påvirkning på miljøet, for eksempel ved å jobbe med å redusere energibruk og karbondioksidutslipp.

Sosial bærekraft

I tillegg til miljømessig bærekraft er også sosial bærekraft viktig for Plantasjen. Dette omfatter våre egne medarbeideres arbeidsmiljø og tilfredshet, samt mennesker som virksomheten vår påvirker i leverandørkjeden. Siden 2010 er vi medlem i amfori BSCI (Business Social Compliance Initiative), en organisasjon som jobber med å forbedre arbeidsvilkårene i den globale leverandørkjeden. 

Plantasjens transparency act rapport 2022 (pdf)

Biologisk mangfold – bra for bier

Biologisk mangfold er et område vi har valgt å fokusere på, og hvor vi ser at vi kan bidra positivt til samfunnet. Vi fokuserer på pollinerende insekter og hvordan disse kan vernes. I Plantasjen benevner vi dette som Bra for bier, og under har vi listet opp en rekke tiltak om temaet som vi følger:

 • Samarbeid med Polinate Europe
  Polinate Europe og Plantasjen samarbeider for fremtiden og har som mål å sammen spre kunnskap om hva pollinerende insekter trenger for å overleve. Som en del av samarbeidet hjelper vi kundene med å velge planter som gagner pollinerende insekter ved å gi tydelig informasjon i Plantasjens butikker. 
  Les mer om Pollineringsskolen (pdf)
   
 • Større sortiment av produkter som er bra for bier og pollinerende insekter
  Antallet pollinerende insekter har sunket kraftig i løpet av de siste tiårene, og for å hjelpe biene i gang har vi utvidet sortimentet med frøposer med frø fra planter som er bra for bier og pollinerende insekter.

  Liste over Plantasjens planter som er bra for bier, humler og andre pollinerende insekter (pdf)

 • Kun naturlig nedbrytbare plantevernmidler i sortimentet
  Plantasjen selger kun plantevernmidler som inneholder naturlige ingredienser som kan brytes ned.

Bærekraftsrapport

Plantasjens års- og bærekraftsrapport 2022 (pdf)


Noen flere av Plantasjens bærekraftstiltak

 

 • Nedbrytbare bio-potter
  Som et ledd i Plantasjens bærekraftssatsing lanserte vi i 2020 flere forskjellige bærekraftige bio-potter som er helt nedbrytbare og derfor ekstra snille mot miljøet. Potten kan plantes rett i jorden, og røttene vokser gjennom potten når den er plantet. Pottene er biologisk nedbrytbare og er laget av fornybart materiale. Det er et bærekraftig alternativ for alle planter som ellers ofte dyrkes i plastpotte. 
  Les mer om nedbrytbare bio-potter og nedbrytbare solsikkepotter
   
 • Pant på potter
  I over ti år har vi i Plantasjen hatt et gjenvinningssystem for plastpotter for å redusere miljøbelastningen. Det er viktig for oss å opptre bærekraftig og verne om miljøet. Vi vil derfor oppfordre og oppmuntre alle våre kunder til å returnere de firkantede pottene, slik at vi kan gjenbruke dem til å plante nye, flerårige planter i.
  Les mer om pant på potter
      
 • Informasjonsmateriale om pollinerere
  For å forenkle og spre budskap hos kunder om hva man kan gjøre for å verne om pollinererne har Plantasjen produsert informasjonsmateriale i form av artikler og filmer. For eksempel hvilke planter som favoriserer pollinerere og hvordan man bygger et insektshotell. Vi har også laget en Pollineringsskole i samarbeid med Pollinera Sverige.
  Les artiklene her

Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen