Nedbrytbare solsikkepotter

Potter laget av skall fra solsikkefrø er 100 prosent nedbrytbare, gjør det enklere å plante i hagen og er bedre for miljøet enn de tradisjonelle plastpottene.

Pottene kjennes ut som plast og ser ut som plast, men All Natures solsikkepotter er alt annet enn plast. Plantene som kommer i solsikkepotter, kan du plante rett ned i hagen – uten å ta av potten først! Potten brytes ned og blir til jord helt på egenhånd.

Det finnes en lang rekke fordeler med nedbrytbare potter, og solsikkepotten bærer dem alle.

All Nature potter av solsikkefrøskall

  • Produseres av andre industriers restavfall (skall fra solsikkefrø)
  • 100 prosent nedbrytbare
  • Plantene trenger ikke å tas ut av potten når de plantes ut, siden solsikkepotten brytes ned naturlig av mikroorganismene i jorda
  • Nedbrytningstiden styres i produksjonen, slik at den er tilpasset pottens bruk (inne eller ute, for eksempel)
  • Vil du uansett ta planten ut av potten når du planter, kan du kaste potten i komposten
  • Bidrar positivt til å redusere mengden plast i samfunnet

Plant både planten og potten ned i jorda

Den åpenbare fordelen for deg som dyrker og steller i hagen, er at du slipper å ta plantene ut av pottene når du skal plante om. Det bidrar også til at røttene får være mer i fred. Planten stresses ikke, siden den får fortsette å stå i den jorden og den potten som den har fått fra starten av.

Solsikkepotten planter du rett og slett ned i jorda, balkongkassen eller i en større potte. Den brytes deretter ned av seg selv over tid. Hvor lang tid nedbrytningsprosessen tar, bestemmes i produksjonen, tilpasset etter hvordan potten skal brukes.

I tillegg til det praktiske med å plante potten rett ned i jorda, har den nedbrytbare solsikkepotten store fordeler når det kommer til bærekraft, både fordi den produseres av restavfall og fordi den bidrar til å redusere plastmengden.

Det du bør tenke på når du planter potten sammen med planten, er at du kanskje må vanne litt oftere enn ellers. Følg litt ekstra nøye med den første tiden, slik at du ser hvilket behov planten har for vann.

Potter som produseres av restavfall

Hvert år blir 50 millioner solsikkefrø gjort om til andre produkter. Selskaper produserer alt fra solsikkeolje og solsikkekjerner til brød og liknende – og av dette blir det restavfall, i form av skall fra solsikkefrøene. Det meste av dette har tidligere havnet på søppelfyllingen. Men det er mulig å utnytte skallene, og det er dette All Nature gjør med disse nedbrytbare solsikkepottene.

Plantasjen har testet pottene i et par år, og i 2023 skalerer vi opp og tidobler antallet solsikkepotter på planter i våre butikker. Tidligere har vi kun brukt pottene på lyng, men i 2023 kan du også finne solsikkepotter på plantene når du kjøper krydderurter, grønnsaker, georginer, margeritter og krysantemum.

Les mer om bærekraft

Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen