Aktuelt nå

trendy-planter-2024

Trendy planter 2024 – årets mest ettertraktede sorter

Hverdagsluksus, harmoni og en bærekraftig livsstil. Den økende interessen for inneplanter er ikke bare en trend, det er en bevegelse.
Trender Grønne inneplanter Innred med planter Blomstrende inneplanter
snittblomster-slik-lykkes-du

Snittblomster – slik lykkes du

Avskårne blomster kan løfte ethvert rom, og de gir ofte fra seg en behagelig duft. En bukett med vakre avskårne blomster gir rett og slett litt hverdagsluksus.
Snittblomster Stelletips
sakalender-02-februar

Såkalender | Februar

Vinteren er i full gang. For oss som dyrker er dette en roligere periode, men for den som vil finnes det alltid noe å gjøre.
Dyrk ute Dyrk inne Såkalender Vinter

Planteguider

gullranke

Gullranke

Denne klassikeren av en plante trenger kun litt lys og vann for at rankene skal vokse seg imponerende lange. Perfekt for deg som vil ha mest mulig grønt med minst mulig innsats.
Klatreplanter Grønne inneplanter
primula

Primula

Primula er en fargerik blomst som dukker opp i januar og minner oss om at det snart er vår. Antallet, mangfoldet og kombinasjonen av farger er spektakulær og gir hjemmet en skikkelig energikick.
Stauder Vårblomster Påske Blomstrende inneplanter
fredslilje

Fredslilje

Fredslilje er en plante som hører til gruppen enfrøbladete planter, og er én av over 2 000 arter i myrkonglefamilien. Det er en populær plante som har sin naturlige plass i mange hjem.
Grønne inneplanter
chili

Chili

Chili er en populær spansk pepper som ofte brukes i matlaging over store deler av verden. Man kan bruke chili som en smakstilsetter for å gi matretter en ekstra piff, og bruke den hel, oppdelt, tørket eller fersk.
Grønnsaker Krydderurter

Inneplanter og interiør

trendy-planter-2024

Trendy planter 2024 – årets mest ettertraktede sorter

Hverdagsluksus, harmoni og en bærekraftig livsstil. Den økende interessen for inneplanter er ikke bare en trend, det er en bevegelse.
Trender Grønne inneplanter Innred med planter Blomstrende inneplanter
orkide-i-vann

Orkidé i vann – slik gjør du det

Trenden blomstrer! Mange vil hoppe på bølgen og sette orkidéen i vann i stedet for bark eller jord. Her får du tipsene som hjelper deg med å lykkes.
Blomstrende inneplanter
gronne-planter-med-spesielle-blader

Grønne planter med spesielle blader

Grønne planter er hett for tiden, og de må gjerne bo over hele hjemmet. Er du ute etter noe litt spesielt, bør du se etter noen med litt uvanlige blader – sånne som stikker seg ut i mengden og i visse tilfeller blir til rene samlerobjekter.
Grønne inneplanter Trender
slik-redder-du-planter-som-sliter

Slik redder du planter som sliter

Hvordan har plantene dine det egentlig? Det enkleste du kan gjøre for å få svar, er å se på dem. Kanskje de prøver å fortelle deg noe?
Skadedyr Stelletips Blomstrende inneplanter Grønne inneplanter

Uteplanter og hage

lage-hagesti

Lage hagesti – slik anlegger du en sti i hagen

Hagestier gjør spaserturene gjennom hagen lettere og beskytter planter og plen mot å bli tråkket ned. Her går vi gjennom ulike materialer, metoder og tips for hagestier.
Hageplanlegging
hageplanlegging-veien-til-drommehagen

Hageplanlegging – veien til drømmehagen

Uansett om drømmen er en blomstrende og viltvoksende hage eller en funkishage med rene linjer, er det praktisk å ha en hageplan – det sparer deg for både tid og penger. Men hva er lurt å ta med i planleggingen? Her er tipsene som gjør det enklere.
Hageplanlegging
lage-rosehage

Lage rosehage – slik lykkes du

Honningrose, pimpinellrose eller Austin-rose – kjært barn har mange navn, og rosen anses av mange som dronningen av alle blomster. Men hvordan lager man egentlig en rosehage? Her får du svarene du trenger.
Hageplanlegging
vintergronne-busker-slik-lykkes-du

Vintergrønne busker – slik lykkes du

Vintergrønne busker er en stor gruppe planter som inkluderer barvekster. De er en viktig del av hagene og uteplassene våre fordi de er friske og grønne året rundt. Gruppen er veldig variert både hva gjelder blad- og barnålformer og dessuten farger.
Busker Vintergrønne planter Hekkplanter

Så og dyrk

sakalender-02-februar

Såkalender | Februar

Vinteren er i full gang. For oss som dyrker er dette en roligere periode, men for den som vil finnes det alltid noe å gjøre.
Dyrk ute Dyrk inne Såkalender Vinter
sa-innendors-hele-aret

Så innendørs hele året

Selv den som ikke har mulighet til å plante utendørs, kan nyte gleden av å dyrke og høste inn. Gjennom vintermånedene må man sørge for ekstra lys for at avlingen skal spire.
Frø Krydderurter Dyrk inne Høst Sommer Vår Vinter
sa-i-plastkasser-pa-vinterstid-og-fa-hardfore-planter-til-varen

Så i plastkasser på vinterstid og få hardføre planter til våren

Å så planter, grønnsaker og krydder på vinterstid i gjennomsiktige plastkasser som kan stå utendørs i årets kaldeste sesong er ikke bare plassbesparende – det gir også sterkere planter som tåler en frostnatt eller to. Bli med på trenden og så planter allerede i vinter.
Frø Vinter Dyrk ute
vintersa-pa-friland-og-i-pallekarmer

Vinterså på friland og i pallekarmer

Når snøen ligger som et hvitt pudder over hagen virker sommeren langt borte, men faktum er at det er mulig å så også midt på vinteren. Og vintersåing er ikke bare morsomt – det forlenger dyrkingssesongen slik at du får flere avlinger. Her får du vite hvordan.
Plantekasse Vinter Dyrk ute

Jord og gjødsel

velg-riktig-jord-og-gjodsel-nar-du-skal-sa-og-dyrke

Jord og gjødsel når du skal så og dyrke

Når du skal så frø og dyrke spiselige planter, er det noen ting du bør ta hensyn til for å få sunne, sterke og friske planter. Riktig jord til riktig tid er noe av det viktigste.
Jord ute Gjødsel ute Forkultivering Dyrk ute Dyrk inne Jord inne Gjødsel inne
velg-riktig-jord-og-gjodsel-til-inneplantene

Jord og gjødsel til inneplanter

God jord og næring er alfa og omega for både grønne og blomstrende inneplanter. Siden plantene står i potter er de helt avhengige av at vi gir dem det de trenger for å trives.
Blomstrende inneplanter Gjødsel inne Grønne inneplanter Jord inne
velg-riktig-jord-og-gjodsel-til-uteplantene

Jord og gjødsel til uteplanter

God jord og gjødsel er viktig for å få sunne, friske og fine planter gjennom hele sesongen – uansett om du planter rett ut i hagen eller i utepotter, krukker og kasser.
Jord ute Gjødsel ute
jordtips-fra-plantegutt

Jordtips fra Plantegutt – få pakkepris hos Plantasjen

– Jeg blander alltid min egen jordblanding. Da vet jeg at plantene har et godt substrat å stå i, sier Sindre Svines, bedre kjent som Plantegutt på Instagram. Her får du oppskriftene han bruker – og pakkepris på ingrediensene!
Jord inne Blomstrende inneplanter Grønne inneplanter

Hagemøbler og uteplass

fuglemating-slik-lykkes-du

Fuglemating – slik lykkes du

La en del av naturens hverdagsdramatikk utspille seg i hagen din – by alle skogens småfugler på mat. Det er en fascinerende, spennende, underholdende og – for visse småfugler – en livreddende gjerning å mate dem gjennom årets kaldeste periode.
Vinter Høst Dyr i hagen
kjope-terrassevarmer

Dette bør du tenke på når du skal velge terrassevarmer

Med en terrassevarmer kan du bruke uteplassen din fra tidlig på våren til langt ut på høsten – uten å fryse.
Balkong og terrasse
sett-prikken-over-i-en-pa-uteplassen-med-puter-tepper-lykter-og-lys

Sett prikken over i-en på uteplassen med puter, tepper, lykter og lys

Gjør hagen, terrassen og balkongen til et sted for deilige sommerdager og lange, lyse kvelder. Tenk på uterommet som en ekstra stue, og fyll det med tekstiler, lykter og lys for å sette akkurat den stemningen du trives best i.
Hagemøbler Interiør Høst Sommer Vår Inngangsparti Balkong og terrasse
guide-kjope-utepotter

Tenk på dette når du kjøper utepotter

Skal du kjøpe potter til utendørsbruk? Sørg for at du velger potter som passer for dine behov, både når det kommer til funksjonalitet og utseende.
Potter og plantemøbler

Hagestell

februar-planlegg-sesongen

Februar – planlegg sesongen

I februar hersker det fortsatt vinterdvale i natur og hage. Gi fuglene en ny runde frø, nøtter og talgboller siden det fortsatt kan være vanskelig for dem å finne mat. Skap vårstemning inne med grønne planter, duften av jord fra de første nysådde frøene, primula og herlige tulipaner nå som lyset så smått begynner å komme tilbake.
Vinter Hagekalender
alt-om-hageredskap

Alt om hageredskap

Hold hagen velstelt og bedene blomstrende. Med riktige redskaper blir det enklere å få hagen akkurat slik du vil ha den.
Redskap
vintertildekking-av-planter

Vintertildekking av planter

Når vinteren er på vei, trenger noen planter litt hjelp for å takle vinteren, spesielt i de kaldere delene av landet vårt. Avhengig av hvor og hvordan de er plantet, må vi bruke litt ulike knep.
Trær Busker Hekkplanter Høst Vinter
fa-en-smart-hage

Få en smart hage

Hadde det ikke vært deilig om hagen stelte seg selv og du kunne bruke tiden din på å nyte den? Nå er dette fullt mulig. Med vanningssystemer, sensorer og timere som kan styres via telefonen eller automatisk, kan hagen nå forvandles til en smart oase. Lær deg hvordan du får en smart hage ved å følge tipsene våre.
Vanning Redskap Høst Sommer Vår

Skadedyr og ugress

harmygg-sorgemygg-slik-blir-du-kvitt-dem

Hærmygg (sørgemygg) – slik blir du kvitt dem

Mange tror det er bananfluer, men om de lever i potteplantene, er det trolig hærmygg. Heldigvis finnes det måter å bli kvitt dem på. Trumfkortet er nematoder, som kommer fra naturen selv og kan kjøpes på Plantasjen.
Skadedyr
skadedyr-pa-inneplanter-slik-blir-du-kvitt-dem

Skadedyr på inneplanter – slik blir du kvitt dem

Stygge blad og visne planter. Potteplanter er dessverre ikke skånet fra skadedyr. Men det er mulig å bli kvitt dem – her får du de enkle triksene.
Skadedyr
kaldyrkerens-mareritt-kalsommerfugler-kalmoll-og-kalfluer

Kåldyrkerens mareritt – kålsommerfugler, kålmøll og kålfluer

Det er ikke bare vi mennesker som setter pris på kål – den er dessverre mange insekters favoritt. Kålsommerfugl, rovsommerfugl, rapssommerfugl og kålflue er noen av dem som gjerne smasker i seg bladene. For å vinne kampen om avlingene må de bekjempes tidlig og aggressivt. Her er triksene som hjelper.
Skadedyr
bladlus-hobbygartnerens-plage

Bladlus – hobbygartnerens plage

Bladlus finnes i alle hager. De suger ut næring fra plantenes blader og gjør dem svakere. Blir de skikkelig mange kan de ødelegge både blomstring og avlinger. Her får du vite hvordan du kan holde dem i sjakk på en bærekraftig måte.
Skadedyr

Høytid og feiring

ti-tips-til-planter-som-gave

Ti tips til planter som gave

Det er alltid gøy å gi bort planter som gave, enten det er som julegave, bursdagsgave, farsdagsgave, morsdagsgave, eller når du ganske enkelt bare vil skjemme bort noen. Vi har alltid planter på lager som egner seg godt å gi bort i gave – her er ti av våre beste gavetips.
Gaver Valentinsdag Farsdag Morsdag
feir-mamma-med-blomster-pa-morsdagen

Feir mamma med blomster på morsdagen

Hun har lest tusentalls godnatthistorier, hentet og levert deg i alt fra barnehage til diskotek, og oppmuntret deg i en årrekke. Morsdagen er dagen du kan si «Takk, mamma, for at du finnes!». Husk morsdag på søndag 11. februar!
Morsdag Gaver
blomsterspraket

Si det med blomster – en guide til blomsterspråket

At røde roser betyr kjærlighet er kjent for de fleste, men vi kan si mye mer enn det med blomster – og det er ikke bare sorten som betyr noe, men også fargen og antallet.
Valentinsdag Gaver Snittblomster
onsk-pasken-velkommen-med-varblomster

Ønsk påsken velkommen med vårblomster

Påsken er tiden for de første blomstene, og den perfekte tiden for å begynne og nyte livet utendørs. Plant frostbestandige løker i vårpotter og dekorer med gule påskeliljer og tulipaner.
Vårblomster Vår Påske

Hund og katt

disse-plantene-er-giftige-for-katter-og-hunder

Disse plantene er giftige for katter og hunder

Hva slags giftige planter for katt og hund finnes — og når er det på tide å kontakte en veterinær? Les mer her og få oversikt over vanlige forgiftningssymptomer, samt hvilke planter hunder og katter ikke tåler.
Hund Katt Blomstrende inneplanter Grønne inneplanter
hundevalp-tilbehor

Hundevalp: 8 ting du bør ha når valpen flytter inn

Har du fått deg valp? Da har du både en herlig og utfordrende tid foran deg. Gjør livet litt lettere gjennom å preppe hjemmet for familiens nye midtpunkt.
Hund
hage-for-hund-og-katt

Slik lager du en herlig hage for hund og katt

Kan hunden og katten ha like mye glede av hagen som vi har? Selvsagt! Her forteller vi mer om hvorfor du kan lage en sikker og morsom hage for både deg og din firbeinte venn.
Katt Hund
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen