Aktuelt nå

plantekasse-for-nybegynnere

Plantekasse for nybegynnere

Er du nybegynner når det gjelder dyrking eller mistenker at du mangler grønne fingre? En plantekasse – eller pallekarm – er en superenkel og morsom måte å komme i gang på. Her er de enkle tipsene som gir deg grønt på tallerkenen kjapt og greit.
Sommer Dyrk ute Vår Plantekasse
gronnsaker-du-tjener-pa-a-dyrke-selv

4 grønnsaker du tjener på å dyrke selv

Vi vet at det er gøy å dyrke og at egendyrkede grønnsaker smaker fantastisk, men når matprisene stiger til himmels får du enda en god grunn til å sette spaden i jorden. Her er grønnsakene det lønner seg å dyrke selv.
Dyrk inne Grønnsaker Dyrk ute
velg-riktig-drivhus-gartneres-tips

Velg riktig drivhus – les gartnerens tips

Drivhus er en drøm for mange, og det med god grunn. Fordelene med drivhus er flere, du kan blant annet dyrke planter som krever varme, forlenge sesongen, lagre planter over vinteren og bruke drivhuset som et ekstra rom i hagen. Men hvilket drivhus skal du velge? Her får du gartner Malou Augustins beste tips.
Hageplanlegging Drivhus

Planteguider

syrin

Syrin

For mange er duften av syrin selve essensen av forsommer. Når de velduftende blomsterklasene spretter ut, vet vi at sommeren står ved døren. Men hvordan steller du syrinen? Her forteller vi deg mer om denne klassiske prydbusken.
Bier og andre nyttedyr Hekkplanter Busker
magnolia

Magnolia

Magnoliaen er et blikkfang uansett hvor den står i hagen, med store blomster på bare kvister. Lær deg hvordan magnoliaen skal stelles for å trives som best – her i vår planteguide!
Trær Busker Vårblomster Sommerblomster
coleus-praktspragle

Coleus (praktspragle)

Når vi snakker om stiklingsvennlige potteplanter, kommer vi ikke utenom praktspragle – ganske enkelt fordi den er som skapt for dette formålet! I tillegg har de et fantastisk utseende med fargevariasjoner som definitivt er utenom det vanlige.
Grønne inneplanter
pelargonia

Pelargonia

Pelargonia tilhører en art med en stor variasjon av potteplanter, urter, halvbusker og busker, som alle har forskjellige vekstformer og utseende. Til sammen omfatter arten flere enn 250 ulike sorter, hvorav de fleste forekommer i Sør-Afrika.
Blomstrende inneplanter Sommerblomster Stauder Bier og andre nyttedyr

Inneplanter og interiør

trendy-planter-2023

Trendy planter 2023

Grønne planter med fargerike blader, blomstrende planter og retroplanter er blant årets favoritter. Aller helst skal de være lettstelte, og vi vil gjerne ta stiklinger av dem. Heldigvis finnes det mange slike planter å velge mellom.
Trender Grønne inneplanter Innred med planter Blomstrende inneplanter
gronne-planter-med-spesielle-blader

Grønne planter med spesielle blader

Grønne planter er hett for tiden, og de må gjerne bo over hele hjemmet. Er du ute etter noe litt spesielt, bør du se etter noen med litt uvanlige blader – sånne som stikker seg ut i mengden og i visse tilfeller blir til rene samlerobjekter.
Grønne inneplanter Trender
slik-redder-du-planter-som-sliter

Slik redder du planter som sliter

Hvordan har plantene dine det egentlig? Det enkleste du kan gjøre for å få svar, er å se på dem. Kanskje de prøver å fortelle deg noe?
Skadedyr Stelletips Blomstrende inneplanter Grønne inneplanter
omplanting-slik-lykkes-du

Omplanting – slik lykkes du

Når man planter i potter, blir plantenes nærings- og vannreserve begrenset til pottestørrelsen. Etter hvert som planten blir større, bør den pottes om.
Stelletips Blomstrende inneplanter Grønne inneplanter

Uteplanter og hage

hurtigvoksende-hekk

Hurtigvoksende hekk – fire gode alternativer

En hurtigvoksende hekk er riktig valg når du vil plante hekker for innsynsbeskyttelse eller dekorasjon uten å måtte vente mange år på et ferdig resultat. Her er noen av de beste alternativene for hekker som vokser opp fort.
Hageplanlegging Hekkplanter
frukttraer-slik-lykkes-du

Frukttrær – slik lykkes du

Frukttrær har hatt sin plass i hagene våre lenge, og nå dukker de også opp på balkonger og uteplasser.
Trær Frukt
plantagen-premium-xxl

Ekstra store planter – fiks ferdig hage på 1-2-3

Vil du nyte hagen med en gang? Du kan spare flere år på å velge noe fra vårt utvalg av ekstra store planter. Med Plantasjen Premium får du en fiks ferdig hage på et blunk.
Trær Busker Hageplanlegging Uteplanter i potter Hekkplanter
lag-et-staudebed-som-blomstrer-hele-sesongen

Lag et staudebed som blomstrer hele sesongen

Det kan være vrient å få til et bed som blomstrer uavbrutt gjennom hele sesongen, men med nøye utvalgte stauder er det fullt mulig. Her tipser vi om stauder med lang blomstringstid, og kommer med et konkret forslag til et bed som blomstrer både lenge og vel.
Blomsterbed Hageplanlegging Stauder

Så og dyrk

sakalender-05-mai

Såkalender | Mai

Endelig! Sol, varme og spirende knopper. Nå er våren her for alvor, og du kan så mengder av grønt rett ned i potter og bed. Om du vil høste masse i sommer, bør du få så mye som mulig ned i jorden nå.
Dyrk ute Dyrk inne Vår Såkalender
vanlige-problemer-med-forkultivering-og-hvordan-du-loser-dem

Vanlige problemer med forkultivering – og hvordan du løser dem

Å starte med forkultivering av frø inne etter en lang og mørk vinter, er noe mange lengter etter. Men innimellom går det ikke helt som vi hadde håpet. Her får du svarene på hva du kan gjøre om det går litt skeis.
Forkultivering Frø
velg-riktig-drivhus-gartneres-tips

Velg riktig drivhus – les gartnerens tips

Drivhus er en drøm for mange, og det med god grunn. Fordelene med drivhus er flere, du kan blant annet dyrke planter som krever varme, forlenge sesongen, lagre planter over vinteren og bruke drivhuset som et ekstra rom i hagen. Men hvilket drivhus skal du velge? Her får du gartner Malou Augustins beste tips.
Hageplanlegging Drivhus
urban-dyrking-a-dyrke-okologisk-og-lokalt-i-en-leilighet

Urban dyrking – å dyrke økologisk og lokalt i en leilighet

Vil du dyrke økologiske grønnsaker, men mangler hage? Ikke noe problem! Det er nemlig mulig å dyrke mye hjemme i egen leilighet. Slik lager du en fantastisk miljøvennlig minidyrking i byen.
Dyrk ute Dyrk inne Balkong og terrasse

Jord og gjødsel

velg-riktig-jord-og-gjodsel-til-inneplantene

Velg riktig jord og gjødsel til inneplantene

God jord og næring er alfa og omega for både grønne og blomstrende inneplanter. Siden plantene står i potter er de helt avhengige av at vi gir dem det de trenger for å trives.
Blomstrende inneplanter Gjødsel inne Grønne inneplanter Jord inne
jord-skole

Jordskole

Denne skolen gjør det enkelt for deg å velge den beste jorden til plantene dine. God jord har stor betydning for resultatet på det du skal plante, både innendørs, ute i hagen og på balkongen.
Jord ute Jord inne
gjodselskole

Gjødningsskole – slik velger du riktig gjødsel og næring til plantene

Plantene får de næringsstoffene de trenger gjennom jorden og næringen (som gjødsel) i den. Denne guiden viser hva slags næring plantene dine har behov for.
Gjødsel inne Gjødsel ute
bruk-jorden.i-plantekasser-og-potter-om-igjen

Bruk jorden i plantekasser og potter om igjen

Planter trenger god og næringsrik jord for å vokse skikkelig, men brukt jord i plantekasser og potter trenger ikke å kastes, den kan lett bli god som ny. Her er tipsene du trenger for å spare både tid og penger.
Dyrk ute Jord ute Gjødsel ute

Hagemøbler og uteplass

kjopsguide-utemobler

Kjøpsguide: Velg riktige hagemøbler

Er det på tide å bytte ut hagemøblene, eller har du en ny uteplass som du skal innrede for første gang? Her går vi igjennom ulike materialer, vedlikeholdsbehov, tilbehør og liknende, slik at du har gode forutsetninger for å velge det beste for ditt behov.
Balkong og terrasse Sommer Vår Hagemøbler
hagemobler-til-uteplassen-nyheter-og-bestselgere

Hagemøbler til uteplassen – nyheter og bestselgere 2023

Hva er vel bedre enn lange, lyse kvelder rundt et middagsbord ute i varmen, eller å synke ned i en deilig utesofa for å nyte kveldssola? Se noen av våre nyheter og bestselgere til uteplassen i 2023.
Hagemøbler Sommer Vår Balkong og terrasse
velg-rett-grill-i-sommer

Kjøpe grill: Velg riktig grill til ditt bruk

Grillen er uteplassens samlingspunkt. Men skal du velge en gassgrill, kullgrill eller elektrisk grill? Les våre tips om hva du bør tenkte på når du skal ta valget.
Grill Vår Balkong og terrasse Sommer
sett-prikken-over-i-en-pa-uteplassen-med-puter-tepper-lykter-og-lys

Sett prikken over i-en på uteplassen med puter, tepper, lykter og lys

Gjør hagen, terrassen og balkongen til et sted for deilige sommerdager og lange, lyse kvelder. Tenk på uterommet som en ekstra stue, og fyll det med tekstiler, lykter og lys for å sette akkurat den stemningen du trives best i.
Hagemøbler Interiør Høst Sommer Vår Inngangsparti Balkong og terrasse

Hagestell

varstada-i-tradgarden

Våropprydding i hagen

Så snart vinteren slipper taket om plantene er det på tide med våropprydding for å gjøre plass til nye skudd og vårens planter. Nyt lyset og fuglesangen samtidig som du får dagens dose av frisk luft og trim.
Vår
varen-er-her-dette-kan-du-gore-na

Våren er her – dette kan du gjøre nå

Snøen er borte og småfuglene kvitrer – våren er offisielt her. Rydd og beskjær i hagen, og la de første vårblomstene ta plass i bed og potter. Innred våren ute!
Redskap Vår
vattna-utomhusvaxter-under-var-och-sommar

Vanning av uteplanter og blomster om sommeren

Slik vanner du uteplanter om våren og sommeren, og slik sikrer du at planter og blomster i hagen klarer seg når du reiser bort.
Vanning Sommer Vår
stell-plenen-aret-rundt

Stell plenen – året rundt

Med riktig verktøy, gjødsel og stell blir drømmen om en frisk og grønn plen en realitet. Lær mer om hvordan du steller plenen og holder den i god stand året rundt.
Stelletips Høst Sommer Vår Gress

Skadedyr og ugress

harmygg-sorgemygg-slik-blir-du-kvitt-dem

Hærmygg (sørgemygg) – slik blir du kvitt dem

Mange tror det er bananfluer, men om de lever i potteplantene, er det trolig hærmygg. Heldigvis finnes det måter å bli kvitt dem på. Trumfkortet er nematoder, som kommer fra naturen selv og kan kjøpes på Plantasjen.
Skadedyr
skadedyr-pa-inneplanter-slik-blir-du-kvitt-dem

Skadedyr på inneplanter – slik blir du kvitt dem

Stygge blad og visne planter. Potteplanter er dessverre ikke skånet fra skadedyr. Men det er mulig å bli kvitt dem – her får du de enkle triksene.
Skadedyr
bladlus-hobbygartnerens-plage

Bladlus – hobbygartnerens plage

Bladlus finnes i alle hager. De suger ut næring fra plantenes blader og gjør dem svakere. Blir de skikkelig mange kan de ødelegge både blomstring og avlinger. Her får du vite hvordan du kan holde dem i sjakk på en bærekraftig måte.
Skadedyr
brunskogsnegler-slik-blir-du-kvitt-dem

Brunsnegler – slik blir du kvitt dem

Det sier bare ”slurp” – og så har brunsneglene spist opp hele avlingen. I et par tiår har brunsneglene (også kalt brunskogsnegle, mordersnegle og iberiasnegle) blitt et stort problem i hagene våre. De sprer seg rasende fort og spiser nesten alt, men det finnes gode muligheter for å bli kvitt dem. Her får du vite hvordan.
Skadedyr

Høytid og feiring

ti-tips-til-planter-som-gave

Ti tips til planter som gave

Det er alltid gøy å gi bort planter som gave, enten det er som julegave, bursdagsgave, farsdagsgave, morsdagsgave, eller når du ganske enkelt bare vil skjemme bort noen. Vi har alltid planter på lager som egner seg godt å gi bort i gave – her er ti av våre beste gavetips.
Gaver Valentinsdag Farsdag Morsdag
feir-17-mai-med-fargerike-blomster

Feir 17. mai med fargerike blomster

Det er tradisjon å pynte til 17. mai med blomster i flaggets farger – rødt, hvitt og blått. Hageplanter trenger tid på å bli klare for feiringen, og du bør derfor sørge for å plante dine fargerike favoritter i god tid.
17. mai Vår
enkle-trinn-for-a-lage-din-egen-blomsterkrans

Enkle trinn for å lage din egen blomsterkrans

Under sommeren er vi mange som ønsker å pynte oss med en nydelig blomsterkrans, spesielt barna. Kransene er også flotte til bordpynt eller til å henge på døren over dagen.
Sommer St.Hans DIY (gjør det selv) Pynt til fest
pynt-med-blomster-pa-sommerens-fester

Pynt med blomster på sommerens fester

Våren og sommeren byr på mange festlige anledninger. 17.mai, dåp, bryllup, jobbsammenkomster, avslutninger og midtsommer. Blomster gjør det ekstra fint og skaper en god stemning.
Snittblomster Sommer St.Hans Pynt til fest

Hund og katt

disse-plantene-er-giftige-for-katter-og-hunder

Disse plantene er giftige for katter og hunder

Hva slags giftige planter for katt og hund finnes — og når er det på tide å kontakte en veterinær? Les mer her og få oversikt over vanlige forgiftningssymptomer, samt hvilke planter hunder og katter ikke tåler.
Hund Katt Blomstrende inneplanter Grønne inneplanter
hage-for-hund-og-katt

Slik lager du en herlig hage for hund og katt

Kan hunden og katten ha like mye glede av hagen som vi har? Selvsagt! Her forteller vi mer om hvorfor du kan lage en sikker og morsom hage for både deg og din firbeinte venn.
Katt Hund
hundevalp-tilbehor

Hundevalp: 8 ting du bør ha når valpen flytter inn

Har du fått deg valp? Da har du både en herlig og utfordrende tid foran deg. Gjør livet litt lettere gjennom å preppe hjemmet for familiens nye midtpunkt.
Hund
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen