Trendy planter 2024 – årets mest ettertraktede sorter

Hverdagsluksus, harmoni og en bærekraftig livsstil. Den økende interessen for inneplanter er ikke bare en trend, det er en bevegelse.

Trendy planter 2024 – årets mest ettertraktede sorter

Når vi trer inn i 2024 har inneplanter blitt mer enn bare interiør og pynt – de er nå en livsstil. Etter noen år med global forandring har vår interesse for inneplanter vokst seg sterkere enn noensinne, og dette gjenspeiles tydelig i de siste trendene ifølge Plantasjens årlige trendrapport.

Trend 1: Snittblomster som hverdagsluksus

Snittblomster har blitt et symbol på hverdagsluksus. I en urolig verden, der mange har mindre penger i lommeboken, søker man etter små øyeblikk av lykke i hverdagen. Trenden kalles «leppestift-effekten», fordi det handler om å skape luksus i hverdagen med enkle midler.

Hvis du vil være ekstra trendy, satser du på blomster som kompletterer årets farge; Peach Fuzz. Dahlia og sinnia er eksempler på blomster som finnes i et hav av farger, deriblant fersken.

Trenden med snittblomster knyttes også til populære konsepter som ikebana og «slow flowers». Slow flowers vektlegger bruk av lokalt dyrkede sommerblomster – det å fremme bærekraft ved å dyrke fra frø og deretter skape buketter av det du har dyrket. Hos Plantasjen kan du kjøpe frøblandinger med flere typer snittblomster i ulike fargetemaer. Ikebana er en japansk blomsterkunst som fokuserer på å bruke et fåtall blomster i minimalistiske, fantasifulle arrangementer, for å gi plass til hver blomsts unike skjønnhet. Dette gjør ikebana til et estetisk og budsjettvennlig alternativ.
    

Topp 6 trendy snittblomster
 

Ranunkel
Ranunkel er en fantastisk snittblomst som formidler enkel eleganse. Den har spennende egenskaper som silkeaktige blader, kompakt blomstring og finnes i et mangfold av farger.
Se våre ranunkler

 

Dahlia (georgine)
Dahlier er fantastiske snittblomster. De kan dyrkes i et mangfold av farger og former, inkludert årets trendy ferskenfarge.
Se våre Dahlia (georginer) og -knoller

 

Sinnia
Denne fargerike snittblomsten finnes i mange herlige farger, inkludert årets trendfarge Peach Fuzz. Den blomstrer fra juli helt til frosten tar over. Men før dette kan du høste både snittblomster og frø.
Sjekk ut våre sinnia

 

Solsikker
Solsikker er enkle å dyrke og gir et imponerende inntrykk i en bukett. De store og vakre blomstene passer inn i både ikebana- og slow flowers-trenden.
Kjøp solsikkefrø

 

Peoner
Peoner blomstrer med store, frodige blomster. De passer perfekt i en sommerbukett, både på grunn av utseende og duften.

 

Akeleie
Akeleier er som små kunstverk i seg selv. I blandede buketter bidrar de med både eleganse og lekenhet. Du kan også med fordel plukke frøkapslene når de er grønne.
Se vårt utvalg av akeleie

 

Trend 2: Lettstelte planter for økt trivsel

Det er fascinerende å se hvordan plantene ikke bare pynter opp hjemmene våre, men også bidrar til velvære. Fra de beroligende bladene til Monstera til de fiskehalelignende bladene til Caryota Mitis, det grønne bidrar med en frisk dose natur i våre stadig mer digitale liv.

Det er ikke bare den grønne fargen som beroliger oss, men også prosessen med å ta vare på plantene – selv om trenden i år heller mot lettstelte planter, da mange av oss er tilbake til normalen med jobb og fritidsaktiviteter. 
    

Topp 5 lettstelte planter som imponerer
     

Caryota Mitis
Caryota Mitis, også kjent som fiskehalepalme, er en lettstelt plante med blader i spennende former. 
Se vårt utvalg

 

Monstera
Monstera ligger fortsatt i toppen av listen over planter som mange vil pryde hjemmet med. Monstera vokser fort, og er dessuten enkel å ta stikler av.
Se våre Monstra

 

Gullranke
Gullranke er, med sitt slående vakre bladverk i gulgrønt, perfekt for nybegynnere. Planten krever minimalt med vann og lys for å produsere lange ranger, noe som gjør den til det perfekte valget for de som vil ha maks grønt ut av minst mulig innsats. 
Se våre gullranker

 

Grønnrenner
Denne retroplanten gjør et kraftig comeback akkurat nå, og med økende interesse dukker det også opp nye, spennende sorter. Det finnes et bredt utvalg av både ensfargede og stripete grønnrenner. En fordel med denne planten er at den er like enkel å formere som den er å ta vare på. 
Sjekk ut våre grønnrennner

 

Porselensplante (Hoya)
Porselensplante, mer og mer kjent som Hoya, er en klassiker blant inneplantene, som igjen har blitt trendy. Klatreplanten har ranker som kan formes på kreative måter. Hoya har også et sterkt fellesskap av planteentusiaster som samler ulike varianter og deler tips med hverandre.
Se våre porselensplanter

 

Trend 3: Ta stiklinger og lag flere planter

Den økende bevisstheten omkring bærekraft og økonomi har stimulert interessen for å dyrke egne planter, og i denne sammenhengen har også stiklingsfenomenet blomstret opp. Flere oppdager nå gleden og stoltheten ved å se en liten stilk, et blad eller en gren vokse opp til å bli en fullvoksen plante.

Men dette handler ikke bare om økonomi – fellesskapet i å kunne dele planter og erfaringer med andre er også noe som appellerer til mange. I tillegg til de trendy og populære alternativene vi lister opp nedenfor, kan du også relativt enkelt ta stiklinger fra planter som eføy, Monstera og Philodendron.
 

Topp 6 populære planter å ta stiklinger av
 

Hjerteranke
Hjerteranke er en søt og lettstelt plante med lange stilker og sjarmerende hjerteformede blader. Å ta stiklinger fra hjerteranke er enkelt, og de roter seg raskt – perfekt for deg som ønsker en trendy plante som er enkel å formere.
Sjekk denne hjerteranken

 

Tradescantia
Tradescantia er en tøffing av en plante som enkelt kan formere seg ved hjelp av stiklinger. Den vokser fort, har fargerike blader og blir lett en favoritt. Ved å klippe av en stilk og plassere den i vann eller rett ned i jord, kan du raskt få flere planter hjemme.
Sjekk våre Tradescantia

 

Grønnsaker
Å dyrke grønnsaker som tomater og salat fra frø er givende, men visste du at du også med relativt enkle midler kan formere dem? Å ta stiklinger av grønnsaker er en økonomisk og bærekraftig trend som vi ser øke i løpet av 2024. For eksempel ser vi en økende interesse for å ta stiklinger av tomater. 
Se våre grønnsaksfrø

 

Pelargonia
Pelargonia er kjent for sin evne til å rote seg enkelt når du tar stiklinger. Disse plantene kommer også i et bredt utvalg av varianter og farger, noe som gjør dem til et utmerket valg for de som ønsker å eksperimentere eller samle på ulike varianter.
Se vårt utvalg

 

Peperomia
Peperomia er en allsidig plantefamilie med flere varianter som egner seg for formering. De har en kompakt størrelse og spennende bladstruktur. Ved å ta stiklinger kan du raskt og enkelt lage flere eksemplarer.
Se alle våre Peperomia

 

Coleus (praktspragle)
Coleus er også i år en trendy plante å ta stiklinger av, og den har et sterkt fellesskap av planteentusiaster. Planten er kjent for sine livlige, fargerike blader og det faktum at den er så utrolig enkel å formere. 
Se vårt utvalg av Coleus

 

Trend 4: Samle sjeldne og unike planter

Den enorme interessen for Monstera variegata var startskuddet for flodbølge av planteentusiaster som begynte å samle på unike arter. Denne trenden har fortsatt, men også utvidet seg til flere typer planter. Planteentusiaster søker det unike og skulpturelle. Det kan handle om eksklusive varianter som Monstera Thai Constellation og Philodendron 'White Knight', som har blitt ettertraktet ikke bare fordi de er fine, men også som et uttrykk for individualitet og interiørstil. Noen sjeldne varianter kan selges for tusenvis av kroner, mens andre samles for sitt unike utseende.
 

Topp 5 planter å samle på
     

Orkidéer
Det store utvalget av orkideer tilbyr samlere unike arter og hybrider i ulike farger, former og størrelser. Orkidésamlerne finnes over hele verden. 
Se våre orkidéer

 

Sukkulenter
Fra uvanlige arter som Lithops til fortryllende Cotyledon tomentosa, tilbyr sukkulenter en verden av fascinerende former og farger – attraktive objekter for samlere.
Se våre sukkulenter

 

Kaktus
Kaktuser er en fascinerende gruppe planter med mange unike og uvanlige varianter. Den store variasjonen i både form, størrelse og pigger gjør kaktusene til interessante objekter å samle på.
Se våre kaktuser

 

Alocasia
Alocasia er kjent for sine store, skulpturelle blader og forskjellige mønstre. Vær imidlertid oppmerksom på at den kan dryppe og lage merker, så vurder plasseringen nøye.
Se vårt utvalg av Alocasia

 

Philodendron
Philodendron er en allsidig plantefamilie med flere uvanlige varianter. Blant de mer sjeldne er Philodendron 'White Knight'. Å samle ulike arter av Philodendron har blitt populært blant planteentusiaster.
Se våre Philodendron

  
Planteåret 2024 byr rett og slett på det meste – grønt og fargerikt, et kjært gjensyn med flere retrofavoritter og mange nye og spennende varianter.

Finn din favoritt blant våre mest trendy planterRanunkel 'Maché Vanilla Rose'

Ø19 cm, Flerfarget

259,-
Les mer

Monstera

Høyde 70 cm, Grønn

549,-
Les mer

Cherrytomat

Ø14 cm, Grønn

249,-
Les mer

Tradescantia 'Nanouk'

Høyde 35 cm, Burgunder

129,-
Les mer

Hjerteranke

Høyde 15 cm, Grønn

9990
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen