Blomstergrupper

Hos oss finner du alltid fine samplantinger som følger de skiftende årstidene. Arrangementene er ofte lave og passer fint på bordet eller som gave. Vær oppmerksom på at sortimentet kan variere fra sesong til sesong, og mellom ulike butikker.


Blomstergrupper gir et raskt løft. Hos oss finner du alltid vakre samplantinger som fungerer godt både innendørs og utendørs.


Hvis du raskt vil løfte et inngangsparti eller sette farge på et rom, er en blomstergruppe en praktisk løsning. Med en vakker samling blomster kan du raskt skape et imponerende blikkfang i hjemmet. De gjør seg like godt på spisebordet som som gave.


Våre blomstergrupper er nøye utvalgt for å skape et estetisk og trivelig hjemmemiljø, fra tidlige vårblomster til fargerike sommer- og høstsorter. 


En blomstergruppe er rett og slett en samling blomster som er plantet sammen for å skape visuell interesse. Den kan bestå av én enkelt blomst eller en blanding av flere ulike arter og sorter. Ved å kombinere ulike blomster i en gruppe kan du skape en dynamisk og levende hage som forandrer og utvikler seg gjennom hele vekstsesongen.


Hos Plantagen kan du kjøpe ferdige blomstergrupper beregnet for utendørs eller innendørs bruk. Vi har for eksempel kurver med stemorsblomster som skaper en herlig vårfølelse på inngangstrappen eller balkongen. Vi har også vakre julegrupper og blomstergrupper til andre høytider. Eller hvorfor ikke ta en titt på planteterrariene våre? Vær oppmerksom på at utvalg og pris kan variere i løpet av sesongen og fra butikk til butikk.


Du kan selvfølgelig også lage dine egne blomstergrupper hjemme ved å kombinere ulike typer planter. Når du planlegger en blomstergruppe, er det viktig å ta hensyn til plantenes vekstforhold, blomstringstid og estetiske kvaliteter. En godt planlagt blomstergruppe kan for eksempel inneholde tidlige vårblomster som gir farge og liv til hagen etter den kalde vinteren, etterfulgt av sommerblomster som tar over når vårblomstene begynner å visne, og til slutt høstblomster som gir hagen en siste fargeprakt før vinteren.


Blomstergrupper kan også ha et tema, for eksempel en gruppe med bare hvite blomster, eller en gruppe med blomster som tiltrekker seg sommerfugler og andre pollinatorer. Du kan også lage blomstergrupper med blomster som har lignende vekstforhold, for eksempel blomster som trives i skygge, eller blomster som tåler både sol og tørke.


Å lage en blomstergruppe krever litt planlegging og kunnskap om blomster, men det er også en kreativ og morsom prosess. Du kan eksperimentere med ulike kombinasjoner av blomster, farger og former og se hvordan de utvikler og forandrer seg over tid. En vakker og velplanlagt blomstergruppe kan bli et høydepunkt i hagen og gi glede og inspirasjon gjennom hele vekstsesongen.


En blomstergruppe er en opplevelse for alle sanser. Lukten av blomster, lyden av surrende bier og sommerfugler, følelsen av bladene og blomstene og smaken av spiselige blomster kan alle bidra til at man får glede av et blomsterbed. Det kan også være et sted for ettertanke og avslapning, et sted å sette seg ned og nyte naturens skjønnhet og ro.


Hvis du vil kjøpe en ferdig blomstergruppe, har vi mange av dem i sortimentet vårt. Hvis du vil lage din egen, kan du kombinere ulike planter og plante dem i en krukke eller ampel. Prøv for eksempel å blande alpefiol med lyng i en utekrukke for et vakkert høstarrangement.

Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen