Alt om hageredskap

Hold hagen i god stand og bedet vakkert! Med riktig redskap får du hagen akkurat slik du vil ha den.

Gode basisredskap for hagearbeid

Det er viktig å ha riktig verktøy når du beskjærer! Både for treets og din egen skyld. Velg redskap som ligger godt i hånden, og som du synes det er komfortabelt å bruke. Vekten kan også være avgjørende for hvor morsomt hagearbeidet blir. I dag fremstilles mange redskap av lette materialer.

 • Gressklipper
  For en liten plen kan det være tilstrekkelig med en håndgressklipper, men for større flater fungerer det gjerne best med en elektrisk gressklipper.
   
 • Hagespade
  Det kan være fordel å ha både en spade med spisst blad til graving og en med rett blad for å skuffe unna.
   
 • Rive
  For å rake sammen og jevne til i bed og på gressplenen.
   
 • Rake
  Finnes i mange varianter, men en enkel utgave i plast for å rake tørt løv og gress på gressplenen og i bed, holder lenge. En løvkurv kan være fordelaktig for å samle plantematerialet i.
   
 • Ugresshakke og lukeskyffel
  Til ugressfjerning og luking kan disse redskapene med langt skaft være godt egnet, slik at du lettere kommer til rundt busker og stauder uten å bøye deg.
   
 • Plantespade
  Svært anvendelig ved planting av sommerblomster og staude. En spiss plantespade kan også brukes til å ta opp ugress.
   
 • Før beskjæring
  En skarp og god sekatør som ligger godt i hånden er nødvendig ved beskjæring og fortynning. For større grener anbefales det å bruke en grensaks og en grensag. Hvis du har hekk, trenger du en god hekksaks. En elektrisk hekksaks kan være en god investering hvis du har mye å klippe.

Små tips

 • Stell gressplenen så snart telen har gått ut av bakken. En elektrisk plenlufter kan være til hjelp for raskt og enkelt å kvitte seg med både mose og dødt gress. Vi har selvfølgelig også river til både løv og mosefjerning. Velg en rive som passer din gressplen. Jo tettere og mer viltvoksende, desto flere tenner skal riven ha.
 • En ugressfjerner kan hjelpe deg med å få bort alle røttene på hagens uønskede planter, såkalt ugress. Et annet populært redskap er løkjernet, som gjør det mye lettere å lykkes med planting av høstløker.
 • Husk at alt plantemateriale kan komposteres og gir deg ny, god jord til plantene dine.

Les mer

Jordskole >>
Gjødningsskole >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc