Pynt til Halloween med blomster og gresskar

La deg inspirere av naturen og dekk bordet til fest med vakre blader, pyntegresskar, kastanjer og ildtopper. Tend lykter og lys og sett stemningen for kvelden!

Pynt til Halloween med blomster og gresskar

Å pynte til Halloween er alfa og omega for å skape en skremmende festlig atmosfære, både inne og ute. Dekk på til fest i de tradisjonelle Halloween-fargene; oransje, sort og lilla, og fyll inngangspartiet med gresskar, lykter og lys. 

Halloween feires 31. oktober, og høytiden har egentlig røtter fra langt tilbake i tid. Det er imidlertid først i de siste par tiårene at det har blitt mer og mer vanlig å feire Halloween i Norge. Feiringen vi kjenner i dag er som regel fylt med skumle kostymer, gresskarlykter, knask eller knep og halloweenfester for små og store.

Se vårt utvalg av gresskar

Pynt inngangspartiet

For å sette stemningen for gjestene allerede før de kommer inn, kan du pynte inngangspartiet. Vanlige gresskar fungerer fint, men mange velger å skjære ut gresskar for å lage egne gresskarlyker – det er gøy og hører høytiden til! 

Det vanligste er å skjære ut mer eller mindre skumle ansikter i gresskaret, men her er det mange muligheter til å være kreativ og finne på sin egen vri. Slike utskjærte gresskar kalles for Jack-o'-lanterns – gresskarlykter. Start med å ta ut all innmaten fra gresskaret, skjær deretter ut ønsket motiv og sett til slutt et lys i gresskaret for å lyse opp motivet i høstmørket. 

Fakler eller batteridrevne lys langs gangveier og oppover trapper gir en stemningsfull belysning. Du kan også bruke heksehatter og koster som dekorasjon. 

Et annet tips, utover det visuelle, er å bruke musikk for å skape en uhyggelig stemning.

Se vårt utvalg av høstdekorasjoner

7 tips for en (u)hyggelig borddekking til Halloween

 1. Duk
  Draper bordet med en duk i en varm høstfarge, gjerne i lin.
 2. Blomster og gresskar
  Plasser ut ildtopper (kalanchoe) eller krysantemum og små pyntegresskar i gule og oransje toner uregelmessig langs midten av bordet. Du kan også klippe grener fra blomstene og sette i små vaser.
 3. Samplanting
  Et alternativ som gir borddekkningen liv er å lage en samplanting i en skål på fot eller et fat og blande noen planter i dem, for eksempel miniildtopper, pletter i luften, små gresskar og små krysantemum.
 4. Ta med skogen inn
  Fyll på med ting fra skog og hage, som vakre blader, kastanjer, greiner og mose.
 5. Liv i hele rommet
  På en buffé eller et sidebord er det fint å få litt høyde på dekorasjonene. Da passer en høstbukett utmerket, gjerne sammen med flere ildtopper og løv.
 6. Andre dekorasjoner
  Spindelvev, plastedderkopper og vindusdekorasjoner er andre eksempler på pynt du kan bruke for å skape en (u)hyggelig atmosfære. Kanskje du vil tegne gresskar-ansikter på oransje ballonger?
 7. Lys opp
  Vær raus med lysene og nyt høsten og middagen.

Flere tips og råd

Les hvordan du kan dekorere og pynte med snittblomsterPyntegresskar Pumpis

Ø23 cm, Offwhite

349,-
Les mer

Fakkelholder Jack

Høyde 120 cm, Rust

599,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen