Draketre

Draketre

Draketre (Dracaena) er en lettholdt plantesort som finnes i nesten femti ulike varianter i vill tilstand. Den stammer fra Afrika-regionen, men finnes også andre steder. I Norge har den blitt en av de mest populære potteplantene. Draketre er et frodig, grønt tilskudd i hjemmet ditt hvis du steller den riktig, og å stelle en draketre er ikke spesielt vanskelig. Den krever ikke særlig mye lys og bør vannes relativt sparsomt. Den perfekte potteplante for den som liker å ha det fint, men ikke har tid til å vie seg fullstendig til plantestell!

Draketre fører umiddelbart tankene til palmer, og faktum er at den også kalles nettopp draketrepalme. Det kommer av de spredte bladene som enten sitter lengst oppe på en smal stamme eller springer rett ut fra planten.

Hvilke forskjellige Dracaena-varianter finnes?

Det finnes varianter som vokser opp og blir til store trær, og det finnes mindre utgaver som passer bedre hjemme i stua. Selv om Kantdracaena og Bånddracaena er de du oftest ser i blomsterbutikken, finnes det altså mange flere. Foretrekker du den klassiske grønne fargetonen i vinduskarmen, kan du satse på Duftdracaena eller Tettdracaena, men om du heller vil henføres av tofarget bladverk i hvitt og grønt, gult og grønt eller rødt og grønt, kan Bambusdracaena, Gullbåndsdracaena eller Bloddracaena være et alternativ.

Hvordan bør du stelle Dracaenaplanten din?

Dracaenaplantene har stort sett ganske like behov, selv om det kan være en anelse forskjell mellom de ulike variantene. Spør i butikken hva akkurat din plante trenger.

Generelt kan man si at draketre vil ha en minimumstemperatur på rundt 15 grader, gjerne mer. De bør vannes relativt sparsomt, gjødsles regelmessig i sommerhalvåret og ikke plasseres i direkte sollys. Det kan riktignok være godt å vite at de lysbladete sortene vil ha mer lys enn de mørke. Følger du disse rådene, vil du ha ditt draketre lenge.

Artig å vite:

Man kan beskjære en Dracaena forsiktig til ønsket form. Man kan også bruke avskjæret til å formere en ny plante. Tilbudet av Dracaena kan variere mellom forskjellige butikker. Se de ulike variantene på grønne inneplanter >>