Forleng sommeren i hagen

Sensommeren og høsten er en fantastisk tid i hagen. For de som har plantet og sådd grønnsaker og frukt, så modnes mye i løpet av denne perioden. Mange stauder har sin beste tid nå, til og med roser og hortensiaer står i full blomst.

Den beste tiden for å plante i hagen

August til oktober er utmerkede plantemåneder. Du kan plante busker, trær, bær og stauder så lenge telen holder seg borte fra bakken. Vintergrønt og nåleplanter bør plantes i august/september, avhengig av hvor man bor, så de rekker å etablere seg før vinteren kommer. Vann godt. Tenk på å velge planter som har senere blomstring, slik at du kan glede deg over hagen lengre.

Høstgjødsling

Eksisterende busker og planter kan ha behov for en runde med hagegjødsel. Det gjør plantene kraftigere, beskytter dem bedre før vinteren i tillegg til at blomster og bær/fruktkart blir sterkere.

Plant vårens blomsterløker

På høsten er det også tid for å planlegge og plante høstløken, f.eks. tulipaner, allium, krokus og scilla. Allerede nå kan vi begynne å tenke på neste vår.

Høstfint i utepottene

I pottene finnes det et mangfold av herlige alternativer som holder til langt utpå vinteren. Lyng, cyklamen, høstglød, krysantemum, asters, oktoberbergknapp, hebe, ulike typer vakkert bladverk, sølvgirlander, eføy med mer. Nåletrær i ulike farger og former passer utmerket i potter sammen med lyng og kål. Det er også mulig å dekke deler av pottene med flis og dekorative stener. Sette gjerne ulike potter sammen med ulike planter som passer sammen i farger.

Lys opp i høstmørket

Når det begynner å bli mørkt om kveldene, kan du gjøre hagen mer levende med hagebelysning, slynger og lys. Lyspunkter i form av et opplyst tre eller en busk gjør hagen mer levende, også i løpet av de mørkere månedene. Åpen ild i ildfat/-kurv liver opp i hagen. Små lyskilder i form av lykter og blåselamper skaper en mystisk og koselig stemning.

Se mer

Her finner du våre lyskilder >>
Her finner du vårens blomsterløker >>
Se våre blomstrende høstplanter her >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc