Svibel, julestjerne, amaryllis og kvitkrull – dette er noen av de mange juleplantene du kan gi bort som gave når det nærmer seg jul.

Juleplanter som gaver

Når det nærmer seg jul, skal juleplantene opp på bord og i vinduer, henges som kranser på ytterdører, og fungere som stilleben i julegrupper. Julens blomster er fargesterke, duftende og elegante.

Gi bort juleplanter i gave

Mange av julens blomstrende planter kan arrangeres før du gir dem bort i gave. Her kommer noen tips om hvordan du kan lyse opp noens dag med en blomsteroppsats.

Duftende gaver av julens blomsterløker

Svibler er blomsterløker som dufter, akkurat som svibel og narsissen tazett. Det er flere måter å lage gaver av disse plantene på:

  1. Med en glasskuppel over. Plant løkene i et lavt fat og dekk jorden med kvitkrull. Deretter setter du en glasskuppel over hele oppsatsen. Det setter blomstene i fokus, og hvis du er duftallergiker, kjenner du ikke duften av blomstene like godt.
  2. I en glasskasse. Det fins mange minidrivhus i glass som du kan plante svibler i. Det skaper et spennende, men stilrent blikkfang.
  3. I potte. Lag en julegruppe med tazetter, svibel og andre favoritter i en vakker potte. Enkel å lage, en glede å få.

Svibelens farge avhenger mye av temperaturen den står i. Plasserer du den varmt, blekes fargen, og lar du den stå svalt, blir fargen mer intensiv.

Tips før du gir bort juleplanter i gave

Noen av de vanligste juleblomstene er julerose, amaryllis og julestjerne. Hva må du tenke over hvis du vil gi bort disse i gave?

Julerose – kan blomstre i snø

Julerosen (Helleborus niger) er perfekt å gi bort i gave. Et tips er å kjøpe en plante som ikke allerede har utsprungne knopper. Plasser planten svalt, og dusj bladene for å holde jorden jevnt fuktig. Julerosen skal stå lyst og svalt innendørs. Den kan plantes ut i hagen tidlig på våren.

Amaryllis – julens favoritt

Amaryllis (Amaryllis Hippeastrum × hortorum) er en løkplante man ser overalt i julen. Plant egne amaryllisløker, eller kjøp en med knopper til å gi bort. Vannes sparsomt før blomstring og jevnt under blomstring. Planten holder seg lenge som snittblomst, noe som gjør den perfekt også som presang eller julegave.

Julestjerne – står gjerne lyst

Julestjernen (Euphorbia pulcherrima) er en klassiker i julen og du får den i både rødt og hvitt. Denne planten passer utmerket i julegrupper. Plant den i en kurv med valgfrie juledekorasjoner, og gi den bort i gave. Julestjernen står gjerne lyst for å blomstre lenger. Liker ikke kald trekk eller for mye vann.

Levende planter i glasskuler

En annen morsom gave er julekuler med planter i – perfekte å henge på juletreet, i vinduet eller over middagsbordet (eller gi bort i gave).

Slik gjør du det:

  1. Mose som base. Hvis du vil bruke mose og lav som base, må du sørge for at den er litt fuktig. Dette utgjør en fin base til resten av dekorasjonen.
  2. Bruk pinsett. En pinsett gjør det enklere å plassere materialer inn i glasskuppelen, via hullet i toppen.
  3. Skap egne kunstverk. Fortsett å fylle glasskulene med det du vil ha i dem. For eksempel dekorasjoner som pinner, småplanter som sukkulenter, gran- og furubar. Stoffsommerfugler, kongler og epifytter gjør også juletrekulene mer levende.

Ferdig! Heng den opp, eller pakk den inn og gi den til en du er glad i!

Flere tips og rådMinidrivhus i glass

Lengde 36 cm, Svart

399,-
Les mer

Kuppel i glass Disa

Ø20 cm, Transparent

199,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen