Lag din egen julegruppe

Lag din egen julegruppe, og sett ditt personlige preg på julen. Velg planter, farger, potte og pynt som passer hjemme hos deg. Kombinasjonsmulighetene er uendelige.

Det er ikke vanskelig å lage en julegruppe, men det er aldri feil å få tips og inspirasjon før du setter i gang. En selvplantet julegruppe er flott hjemme hos deg selv og som en fin vertinnegave vertskapet vil sette stor pris på.

I filmen nedenfor viser vi hvordan du gjør det selv ved hjelp av noen enkle trinn.

Dette trenger du for å lage en julegruppe

  • planter
  • potte til å plante i
  • mose
  • pynt, som for eksempel epler, kongler, nøtter, kanelstenger eller noe annet du liker
  • jord

Når du samplanter i en potte, kan du ha som en enkel huskeregel å bruke en plante som har litt høyde, en som fyller godt ut i midten og en som henger litt ned over kanten. Dette gir en god grunnstruktur og balanse i gruppen.

Vi har brukt vintergrønne nåletrær til høyde, julerose til bredde og eføy som fyller fint ut.

3 tips for å lykkes med julegruppen

  1. Plasser plantene i potten før du planter dem, og prøv forskjellige posisjoner. Da er det lettere å se hva som blir finest
  2. Tenk også på hvor julegruppen skal plasseres. Skal den ha en for- og bakside, eller skal den stå i midten på et bord og ses fra alle vinkler?
  3. Prøv å bruke planter som har omtrent samme behov for vann

Flere tips og idéer til julegruppen

Det kan også være fint å plante en plante alene − en såkalt solitær − for eksempel en amaryllis med mose og litt pynt. Plant i en vase eller potte av glass og dekk til med mose mot yttersiden, så får du en ekstra grønn og juleaktig gruppe.

Du kan lage en julegruppe i mye forskjellig, så lenge bunnen er tett. La fantasien blomstre! Det går helt fint å bruke planter som du kanskje ikke nødvendigvis forbinder med jul, for eksempel sukkulenter eller andre småplanter.

Kombiner planter og lys, og lag en adventsstake av julegruppen. Her har vi pyntet med mose, vrihassel, nøtter, furu, rosenkål, epler og sukkulenter. 

Pass på at du ikke plasserer plantene slik at de blir skadet av flammen/varmen fra lysene, og hold alltid et øye med lys som brenner. 

Plant amaryllis i noe du allerede har i huset, for eksempel en gammel trekasse. Husk å kle innsiden med plast, slik at kassen ikke blir ødelagt når du vanner.

Plant planter og plasser et lys på et blomsterfat med litt høye kanter. Pass på at lyset ikke står for nær plantene, og ha alltid tilsyn med lys som brenner. Hvis du bruker mose, er det lurt å holde den fuktig så den ikke tar så lett fyr.

Plant en julegruppe med alle favorittene dine. Bruk vanlige grønne inneplanter for å fylle ut og få en annen look på gruppen. For eksempel eføy, gullranke, elefantøre eller en annen inneplante.

Ta en plante du har hjemme, eller benytt anledningen til å skaffe deg enda flere inneplanter. Etter jul kan du plante den om og ha den som potteplante. To fluer i en smekk!

La juleplantene leve videre

Når julen ryddes ut, trenger du slett ikke å kaste juleblomstene. Se våre holdbarhetstips for å finne ut hvordan du kan gi nytt liv til julens blomster

Flere ting du kan lage selv til jul

Premium blomsterjord

15 L

129,-
Les mer

Fittonia 'White' mini

Høyde 8 cm, Hvit

4890
3 for 119,-
Les mer

Echeveria Mini mix

Høyde 7 cm, Flere farger

4890
3 for 119,-
Les mer

Skål Noel

Ø26 cm, Grå

249,-
Les mer

Skål Jessie

Ø21 cm, Grå

199,-
Les mer

Blokklys

Høyde 20 cm, Hvit

5990
3 for 2
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen