Pelargonia 'Estelle' – årets Plantasjen-pelargonia 2023

Årets Plantasjen-pelargonia 2023 kan bli en stjerne i hagen gjennom hele sommeren. Planten er hardfør, slitesterk og blomstrer frodig med sine rosa blomster fra mai til september.

Pelargonia 'Estelle' –  årets Plantasjen-pelargonia 2023

Plantasjen velger hvert år ut en pelargonia som vi kaller Årets Plantasjen-pelargonia. For å komme til topps i kåringen, må planten ha mange gode egenskaper som gjør den til årets beste valg for kundene våre.  

Det tar flere år å dyrke fram en ny pelargonia, og utvelgelsen er tøff når nye sorter skal inn i butikkene. Pelargonia ‘Estelle’ har ikke bare kommet seg gjennom dette trange nåløyet – den er så bra at den er årets pelargonia i 2023.  

‘Estelle’ står fint i hagen, og har usedvanlig vakre, halvdoble og rosa blomster. Bladene er friskt grønne, med en bred sjokoladebrun sonemarkering. 

Kjøp Pelargonia 'Estelle'

Slik lykkes du med Pelargonia ‘Estelle’

Pelargonia utvikles best i full sol utendørs om sommeren, den vil stå lyst og luftig, men ‘Estelle’ trives også på plasser med litt skygge – og den kan fint stå inne i vinduskarmen frem til været er mildt og nettene frostfri. Med riktig mengde vann og gjødsel vokser den vakkert og blomstrer rikelig i hvert hjørne av hagen, terrassen eller balkongen. 

 • Planting 
  Pott gjerne planten om i en større potte, balkongkasse eller liknende. Planten trives når røttene får god plass til å vokse seg store og sterke. Det bidrar både til god vekst og rikelig blomstring.
 • Jord og gjødsel 
  Pelargonia vil helst ha næringsrik jord, aller helst pelargonjord. Fra mars til august kan du godt gi litt flytende plantenæring.
 • Vann 
  Pelargonia tåler tørke godt, men utvikles best når den får vann regelmessig. La jorden tørke opp mellom vanningene. Det beste er å vanne på morgenen, så rekker den å tørke opp i løpet av dagen, men det fungerer også fint å vanne på kvelden. Vanner du midt på dagen, er det ofte så varmt at vannet fordamper før planten drar nytte av det.
 • Trimming 
  Gjør det til en vane å plukke bort visne blader og blomster, slik at disse ikke tar energi fra de friske delene av planten.

Overvintring av pelargonia

Pelargonia kan overvintre og våkne til liv igjen på våren og sommeren. Det viktigste er å ta planten inn før den første frosten kommer. Ikke vent for lenge! Vann sparsommelig gjennom vinteren og pass på at den står både lyst og svalt, men ikke under 5 grader. På våren klipper du ned det som er vissent og potter om. Venn planten langsomt til livet utendørs. Start med kortere perioder i skygge og øk deretter mengden og tiden i sollys, gjerne over et par ukers tid.

Fin alene og i samplantinger

‘Estelle’ gjør seg godt alene i en egen potte, men den kommer kanskje enda mer til sin rett i samplanting med andre blomster og planter. Bare husk på å ikke plante for tett – planten trenger plass for å vokse seg fin. Her er noen forslag til planter du kan plante sammen med ‘Estelle’: 

 • Sølvregn
 • Eføy
 • Lysegrønt prydgress 
 • Alunrot med grå eller sølvfargede blader 

Kjøp Pelargonia 'Estelle'

Flere tips og råd

Du er her:


Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen